04/10/2022 04/10/2022 Πνευματική ομιλία με θέμα “Καρδιακή Παρθενία” πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, στο πλαίσιο των Κ΄Δημητρίων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.  Φέτος είναι τα Κ’ Δημήτρια είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης. Παρακολουθήστε την ομιλία του...
04 Οκτωβρίου, 2022 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2022 - 18:36

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: “Καρδιακή Παρθενία” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: “Καρδιακή Παρθενία” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνευματική ομιλία με θέμα “Καρδιακή Παρθενία” πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, στο πλαίσιο των Κ΄Δημητρίων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.  Φέτος είναι τα Κ’ Δημήτρια είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ:


Ο Γέροντας Εφραίμ, αφού ευχαρίστησε τον Θεόν για τη μεγάλη ευλογία που αξιώθηκε να ζήσει κατά την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, ανέλυσε μέσα από αγιοπνευματικές εμπειρίες των Οσίων Γερόντων με τους οποίους συνανεστράφη αλλά και από αγιογραφικές και αγιοπατερικές πηγές τη μεγάλη αρετή της Καρδιακής Παρθενίας, η οποία βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της στο Ιερό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την πρόσκληση αλλά και την ευλογία που του έδωσε ώστε να παρευρίσκεται μαζί με το ποίμνιό του καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη στον οποίο δώρισε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παντανάσσης, μιας εκ των επτά Θαυματουργών Εικόνων της Μονής Βατοπαιδίου.

Διαβάστε επίσης: 

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός μίλησε για την “Καρδιακή Παρθενία”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων