14/02/2024 14/02/2024 Πνευματική ομιλία σε φοιτητές και νέους επιστήμονες παραχώρησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. Στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την ματαιότητα του επίγειου κόσμου και τον στόχο που οφείλει να έχει ο άνθρωπος να γευθεί την αιωνιότητα. «Ο...
14 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2024 - 17:18

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Ο άνθρωπος που τηρεί το Ευαγγέλιο, νικάει το θάνατο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Ο άνθρωπος που τηρεί το Ευαγγέλιο, νικάει το θάνατο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνευματική ομιλία σε φοιτητές και νέους επιστήμονες παραχώρησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024.

Στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την ματαιότητα του επίγειου κόσμου και τον στόχο που οφείλει να έχει ο άνθρωπος να γευθεί την αιωνιότητα.

«Ο άνθρωπος στην ουσία που τηρεί το Ευαγγέλιο, νικάει το θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά και, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Μέσα στην Εκκλησία παίρνουμε τη γεύση της Θείας Χάριτος. Και όταν λέμε γεύση της Θείας Χάριτος εννοούμε τη γεύση της αιωνιότητος.»

Δείτε την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ:

Η πόλη της Λεμεσού έχει τη μεγάλη ευλογία να προσκυνήσει αυτές της ημέρες την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία του πιστού λαού στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, έως και την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων