22/09/2022 22/09/2022 Την παροχή υποτροφιών σε νεαρά παιδιά από την Σερβία που διακρίνονται για τις επιδόσεις και το ταλέντο τους συνεχίζει να στηρίζει η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Αναλυτικότερα πριν λίγες ημέρες ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος απένειμε υποτροφία στην Μπιλιάνα Τσέκιτς, η οποία ζωντάνεψε στις μικρές οθόνες τον χαρακτήρα της μικρής Dara από το Γιασένοβατς φέρνοντας...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 11:35

Η Μονή Χιλανδαρίου στηρίζει με υποτροφίες νέους και νέες από τη Σερβία

Διαδώστε:
Η Μονή Χιλανδαρίου στηρίζει με υποτροφίες νέους και νέες από τη Σερβία

Την παροχή υποτροφιών σε νεαρά παιδιά από την Σερβία που διακρίνονται για τις επιδόσεις και το ταλέντο τους συνεχίζει να στηρίζει η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Αναλυτικότερα πριν λίγες ημέρες ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος απένειμε υποτροφία στην Μπιλιάνα Τσέκιτς, η οποία ζωντάνεψε στις μικρές οθόνες τον χαρακτήρα της μικρής Dara από το Γιασένοβατς φέρνοντας στις μνήμες τα δεινά των Σέρβων, των Εβραίων και των Ρομά από τους Ουστάσι στο στρατόπεδο θανάτου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μονή Χιλανδαρίου, επιθυμώντας να βοηθήσει στην περαιτέρω εκπαίδευση των παιδιών, συνέχισε να παρέχει υποτροφία στον Μπόγκνταν Ιβάνοβιτς, γιο του αείμνηστου Όλιβερ Ιβάνοβιτς, ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον πατέρα του που βοήθησε τους σερβικούς ιερούς τόπους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και αγωνίστηκε ακούραστα για τη διατήρηση του σερβικού λαού στις περιοχές αυτές.

Στήριξη σε μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους

Στήριξη όμως παρέχεται και σε μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων με τις δυνάμεις του UCK. Η Πέτρι Κρίστιτς και Σλοποντάνκα Κόστιτς, έλαβαν την συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια.

Συνολικά δεκατέσσερα μέλη της οικογένειας του Κρίστιτς σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο γιοι, ενώ οι δύο γιοι και ένας ξάδερφός της κ. Κόστιτς σκοτώθηκαν σε μια μέρα.

Η Μονή Χιλανδαρίου θα συνεχίσει να φροντίζει οικονομικά αυτές τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες που ζουν τώρα ως εκτοπισμένες στη Σερβία, χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα και χωρίς τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Πατριάρχης Σερβίας σε εκδήλωση για την Ι.Μ. Χιλανδαρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων