18/10/2021 18/10/2021 Κατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη τελέστηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 21:35

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου (ΦΩΤΟ)

Κατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη τελέστηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών κληρικών και λαϊκών.

Της ευχαριστιακής σύναξης προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, καθώς και οι Πανοσιολογιώτατοι Καθηγούμενοι Αρχιμανδρίτης Παΐσιος της Ιεράς Μονής Τίμιου Προδρόμου Μέσα Ποταμού , Αρχιμανδρίτης Γεννάδιος της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχάηλ στο Μονάγρι, Αρχιμανδρίτης Νείλος της Ιεράς Μονής Συμβούλου Χριστού, Βατοπαιδινοί Πατέρες, ιερείς, ιερομόναχους και διάκονοι.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισίωσαν ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη και η συνοδεία του και τον αριστερό χορό οι Βατοπαιδινοί Πατέρες και ο Μουσικοδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πανηγυρική Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων