18/10/2021 18/10/2021 Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης  Χθες, μετά το πέρας της απογευματινής Τράπεζας οι καμπάνες ήχησαν, σημαίνοντας την έναρξη της πανηγυρικής Αγρυπνίας. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος πλαισιούμενος από τον...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 7:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 10:55

Η πανηγυρική Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η πανηγυρική Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης 

Χθες, μετά το πέρας της απογευματινής Τράπεζας οι καμπάνες ήχησαν, σημαίνοντας την έναρξη της πανηγυρικής Αγρυπνίας. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος πλαισιούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, και τους Πανοσιολογιωτάτους Καθηγουμένους Αρχιμανδρίτη Παΐσιο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού , Αρχιμανδρίτη Γενναδίου της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μονάγρι, Αρχιμανδρίτη Νείλου της Ιεράς Μονής Συμβούλου Χριστού , Βατοπαιδινούς Πατέρες και άλλους ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισιώνουν ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη και η συνοδεία του και τον αριστερό χορό οι Βατοπαιδινοί Πατέρες και ο Μουσικοδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Κατά διάρκεια της Λιτής στο Καθολικό οι πατέρες και οι προσκυνητές προσήλθαν στο Συνοδικό της Μονής για το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα.

Η προσκύνηση των ιερών λειψάνων του Αγίου Ευδοκίμου

Προ του Μικρού Εσπερινού τέθηκαν στο κέντρο του Καθολικού τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος Νικόλαο και Λήδρας Επιφάνιο, Ηγούμενο της Ι.Μ. Μαχαιρά, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινούς Πατερες και άλλους ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευδοκιμού φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή και θα τίθενται προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών κληρικών και λαϊκών σε όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

“Η αληθινή αγάπη”

Στο πλαίσιο της λαμπρής πανηγύρεως της Ιεράς Μεγίστης Μονή Βατοπαιδίου επί τη εορτή του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, ενός ακόμα Αγιορείτη Αγίου που έζησε σε αυτήν την ιστορική αγιορείτικη Μονή, βρίσκεται στο Άγιον Όρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος κ. Νικόλαο και Λύδρας κ. Επιφάνιο και άλλους πατέρες της Μητροπόλεως Λεμεσού.

Παρακολουθήστε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο να  ομιλεί στην Τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου υπό το θέμα: “Η αληθινή αγάπη”:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Τράπεζα της Μονής

Λεμεσού Αθανάσιος από τον Άθωνα: «Η αληθινή αγάπη»

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Οι καμπάνες ήχησαν την έναρξη της Αγρυπνίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων