10/03/2020 10/03/2020 Πρόκειται για την πρώτη εικόνα του Οσίου Δανιήλ του Κατουνακιώτη, είναι η πρώτη αγιογραφία του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Φιλοτεχνήθηκε στο αγιογραφικό εργαστήριο της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού-Τιθορέας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφέρεται: “Ανεκλάλητη χαρά και ευφροσύνη ενέπλησε την καρδιά μας, η είδηση της επίσημης αγιοκατατάξεως του Οσίου πατρός ημών Δανιήλ του...
10 Μαρτίου, 2020 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 21:46

Η πρώτη εικόνα του Οσίου Δανιήλ του Κατουνακιώτη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πρώτη εικόνα του Οσίου Δανιήλ του Κατουνακιώτη (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για την πρώτη εικόνα του Οσίου Δανιήλ του Κατουνακιώτη, είναι η πρώτη αγιογραφία του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Φιλοτεχνήθηκε στο αγιογραφικό εργαστήριο της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού-Τιθορέας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ανεκλάλητη χαρά και ευφροσύνη ενέπλησε την καρδιά μας, η είδηση της επίσημης αγιοκατατάξεως του Οσίου πατρός ημών Δανιήλ του Κατουνακιώτη, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μετά την εντολή και την επιθυμία της Ιεράς Ησυχαστικής Αδελφότητος των Δανιηλαίων , το αγιογραφικό εργαστήριο της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού-Τιθορέας, φιλοτέχνησε την πρώτη και κτητορική εικόνα του Οσίου Δανιήλ , η οποία θα κοσμεί και θα ευλογεί τον τόπο που ασκήθηκε μοναστικά ο Όσιος, την Σκήτη των Κατουνακίων, στο Άγιον Όρος.

Παράκληση της Αδελφότητος των Δανιηλαίων είναι να γίνει ευρέως γνωστή αυτή η εικόνα , ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να επικαλούνται και να προσεύχονται στο νέο Όσιο Δανιήλ τον Κατουνακιώτη.

Ταις του Σου Οσίου Δανιήλ πρεσβείαις Χριστέ ο Θεός , ελέησον και σώσον ημάς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων