05/11/2019 06/11/2019 Λεπτό προς λεπτό κατέγραψαν οι κάμερες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» τη σπουδαία εκδήλωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τον Γέροντα που ενέπνευσε περισσότερους από χίλιους ανθρώπους να αφοσιωθούν στο Θεό και να γίνουν μοναχοί. Ο λόγος για τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ  που αναμένεται να αγιοκαταταχθεί έπειτα και από...
05 Νοεμβρίου, 2019 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2019 - 19:09

Aποκλειστικές δηλώσεις των Ιεραρχών για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή

Διαδώστε:
Aποκλειστικές δηλώσεις των Ιεραρχών για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή

Λεπτό προς λεπτό κατέγραψαν οι κάμερες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» τη σπουδαία εκδήλωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τον Γέροντα που ενέπνευσε περισσότερους από χίλιους ανθρώπους να αφοσιωθούν στο Θεό και να γίνουν μοναχοί.

Ο λόγος για τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ  που αναμένεται να αγιοκαταταχθεί έπειτα και από τη σχετική αναγγελία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου πριν από λίγες ημέρες κατά την ιστορική επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

Με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)» έλαβε χώρα η εν λόγω εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν πολλοί Ιεράρχες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος και πλήθος κόσμου.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου, ενώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Δωδώνης Χρυσόστομος, Πειραιώς Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Καμερούν Γρηγόριος, Κορίνθου Διονύσιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Λευκάδος Θεόφιλος, Παροναξίας Καλλίνικος, Γλυφάδας Αντώνιος, Αργολίδος Νεκτάριος, Σιατίστης Αθανάσιος, Φθιώτιδος Συμεών. Επίσης παραβρέθηκαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος, Κεγχρεών Αγάπιος.

Στο τέλος προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού. Το ρόλο του Γέροντος Ιωσήφ υποδύεται ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, κάτοχος πέντε βραβείων Έμμυ, ο οποίος και παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε για τη φλόγα που νιώθει μέσα του και την απόφασή του να βαπτισθεί ορθόδοξος εκείνος και η οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε στην ιερή στιγμή της ζωής του να ενσαρκώσει το ρόλο ενός Οσίου Γέροντα.

Οι Ιεράρχες σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» τόνισαν την οσιακή προσωπικότητα του Γέροντα Ιωσήφ, τη σπουδαία πνευματική παρακαταθήκη, αλλά και το σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό έργο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου. Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – Αντώνης Μακατούνης
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς – Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Κώστας Κουράκος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων