14/07/2019 14/07/2019 Την χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ υποδέχτηκε χθες η ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πήλιο. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Πνευματικός της Αδελφότητος Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, παρουσία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνού. Παρακολουθήστε το βίντεο...
14 Ιουλίου, 2019 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2019 - 16:33

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας στη Μονή Ταξιαρχών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας στη Μονή Ταξιαρχών (ΒΙΝΤΕΟ)

Την χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ υποδέχτηκε χθες η ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πήλιο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Πνευματικός της Αδελφότητος Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, παρουσία του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνού.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την υποδοχή:

 

 

Από νωρίς πλήθος κόσμου είχε σπεύσει στη Μονή για να υποδεχτεί την Ιερά Εικόνα, που δώρισε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, για να καταστεί εφέστιος Εικόνα της Μονής Ταξιαρχών. Με τον τρόπο αυτό το Άγιον Όρος προσφέρει ως ευλογία προς όλη την θεόσωστο Επαρχία της Δημητριάδος και ως απτή απόδειξη της σκέπης και της κραταιάς προστασίας των Φωταυγών Αρχαγγέλων στην τοπική Εκκλησία.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Γέροντα Εφραίμ, διότι έγινε για άλλη μια φορά αίτιος μιας τέτοιας ευλογίας. Συνδράμει στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας μας, συνδράμει στα σώματα ασφαλείας και στο έργο του τόπου μας. Μετά την εικόνα της Παναγίας Παραμύθιας, μάς εκόμισε και την εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχων για ευλογία» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Όταν σπούδαζα στην Αθήνα, μου μιλούσε κάποιο παιδί και μου έλεγε για κάποιον ιερέα που έβλεπε τους Ταξιάρχες να του μιλούν, να τον συμβουλεύουν και από τότε τους ευλαβούμαι πολύ. Οι Ταξιάρχες ήρθαν να επισφραγίσουν το έργο της αδελφότητάς σας, σε μία ημέρα που γιορτάζει και η Ηγουμένη. Υποδεχθήκατε έναν θησαυρό που θα βοηθήσει στο έργο σας» ανέφερε ο Καθηγούμνεος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Την Ιερά Εικόνα δώρισε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ο κ. Όλεφ Κάλσεφ.

 

ΕΠΙΣΗΣ, Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Της Θείας Λειτουργίας προεξάρχη ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ, Πνευματικός της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στο κήρυγμά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του Αγίου Νικοδήμου και στη μεγάλη συμβολή του τόσο στον Αγιορείτικο μοναχισμό όσο και στη γραμματεία της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας όπου τα συγγράμματα του και κυρίως η Φιλοκαλία, υπήρξαν πνευματική όαση για το υπόδουλο γένος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ιδιαίτερη ήταν όμως η αναφορά του Γέροντα Εφραίμ στη σχέση που έχει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου με τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

«Οι προκάτοχοι μας Βατοπαιδινοί πατέρες όταν ίδρυσαν το 1749 την Αθωνιάδα Ακαδημία τότε σκέφτηκαν ότι πρέπει να βγάλει καρπούς η Αθωνιάδα Ακαδημία, να βγάλει σωστούς ανθρώπους και ο σωστός άνθρωπος δεν μόνο αυτός που έχει διάφορες ακαδημαϊκές γνώσεις, καλές βέβαια είναι και αυτές, αλλά να τον βοηθήσουν ώστε να γίνει άνθρωπος αληθινός του Θεού και στην Αθωνιάδα Σχολή σκέφθηκαν και μου κάνει εντύπωση ότι ο Άγιος Νικόδημος δέχτηκε, αν είναι πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας. Οι προκάτοχοι μας Βατοπαιδινοί πατέρες ήξεραν ότι ο Άγιος χρειάζεται και στην Εφορεία και στον καθηγητικό σύλλογο να υπάρχουν άνθρωποι ηγιασμένοι για να μπορέσουν να δώσουν αυτό το πνεύμα το αληθινό ώστε οι μαθητές που έρχονται στην Αθωνιάδα πρωτίστως να είναι άγιοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε και στους Πατέρες της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου τονίζοντας «πως η Εκκλησία μας είναι αλάθητος μόνο μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδους».

Τέλος, ευχήθηκε στην εορτάζουσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής όπως ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ενισχύει το έργο της και τη διακονία της.

 

Φωτογραφίες: Orthodoxia News Agency 

 

Φωτογραφίες από τη χθεσινή υποδοχή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων