23/10/2019 23/10/2019 Στo πλαίσιo των πολυήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Δημήτρια» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο δήμο Αττικής, ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ πραγματοποίησε ομιλία εμπνευσμένη από την Αγιορείτικη καθημερινότητα, αλλά κυρίως από την πατερική εμπειρία και Θεολογία. Αναφέρθηκε στην αναγγελία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, να...
23 Οκτωβρίου, 2019 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 22:06

Για τους νέους Αγίους μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ στα «Δημήτρια»

Διαδώστε:
Για τους νέους Αγίους μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ στα «Δημήτρια»

Στo πλαίσιo των πολυήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Δημήτρια» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο δήμο Αττικής, ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ πραγματοποίησε ομιλία εμπνευσμένη από την Αγιορείτικη καθημερινότητα, αλλά κυρίως από την πατερική εμπειρία και Θεολογία.

Αναφέρθηκε στην αναγγελία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, να αγιοκατατάξει τους Αγιορείτες Γέροντες, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ Ησυχαστή και Σωφρόνιο του Έσσεξ.

Με αφορμή το ευλογημένο γεγονός μίλησε για τους Αγιορείτες Πατέρες, την επαφή τους με τον κόσμο που τους επισκεπτόταν και τα κατά Θεόν χαρίσματά τους, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε η οσιακή τους βιωτή.

Ακολούθησε συζήτηση εντός του Ναού, ενώ αυτή την ώρα τελείται Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων