17/10/2021 18/10/2021 Στο πλαίσιο της λαμπρής πανηγύρεως της Ιεράς Μεγίστης Μονή Βατοπαιδίου επί τη εορτή του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, ενός ακόμα Αγιορείτη Αγίου που έζησε σε αυτήν την ιστορική αγιορείτικη Μονή, βρίσκεται στο Άγιον Όρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος κ. Νικόλαο και Λύδρας κ. Επιφάνιο και άλλους πατέρες της...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 10:11

Λεμεσού Αθανάσιος από τον Άθωνα: «Η αληθινή αγάπη»

Διαδώστε:
Λεμεσού Αθανάσιος από τον Άθωνα: «Η αληθινή αγάπη»

Στο πλαίσιο της λαμπρής πανηγύρεως της Ιεράς Μεγίστης Μονή Βατοπαιδίου επί τη εορτή του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, ενός ακόμα Αγιορείτη Αγίου που έζησε σε αυτήν την ιστορική αγιορείτικη Μονή, βρίσκεται στο Άγιον Όρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αμαθούντος κ. Νικόλαο και Λύδρας κ. Επιφάνιο και άλλους πατέρες της Μητροπόλεως Λεμεσού.

Παρακολουθήστε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο να  ομιλεί στην Τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου υπό το θέμα: “Η αληθινή αγάπη”:

 

 

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, οι εορτασμοί ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής με την έξοδο των τιμίων λειψάνων του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού και την τοποθέτησή τους στο κέντρο του καθολικού προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών. Εν συνεχεία τελείται η ακολουθία του Μικρού Εσπερινού και ακολουθεί η Τράπεζα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελείται ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής και εν συνεχεία η ακολουθία του όρθρου, όπου και θα ολοκληρωθεί η αγρυπνία τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων