27/11/2022 28/11/2022 Αναχώρησε σήμερα από το Άγιο Όρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προς προσκύνηση και συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.   Ο Σεβασμιώτατος το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και πριν αναχωρήσει για τη Μητρόπολη του,...
27 Νοεμβρίου, 2022 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 17:38

“Να γίνουμε πλησίον..” το μήνυμα του Μητροπολίτη Χαλκίδος από τη ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
“Να γίνουμε πλησίον..” το μήνυμα του Μητροπολίτη Χαλκίδος από τη ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Αναχώρησε σήμερα από το Άγιο Όρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προς προσκύνηση και συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 

Ο Σεβασμιώτατος το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και πριν αναχωρήσει για τη Μητρόπολη του, από την Τράπεζα της Μονής, εμφανώς συγκινημένος, απηύθυνε ευχαριστήριο λόγο τόσο προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και του Πατέρες για την πρόσκληση και φιλοξενία, όσο και τον Θεό, που τον αξίωσε, όπως είπε, φέτος να επισκεφθεί ξανά τη Μονή, μετά από αποχή 4 χρόνων λόγω πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στη σημερινή παραβολή του Καλού Σαμαρείτη έστειλε μήνυμα ενότητας και αλληλοβοήθειας. “Να ενωτιζόμαστε και να γινόμαστε πλησίον” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, όπως ο Γέροντας Εφραίμ ανέφερε, “ο οποίος με την ακούραστη πρωτοβουλία του γίνεται πλησίον όλων και θεραπεύει θεραπεύει πνευματικές και υλικές ανάγκες”.

Διαβάστε επίσης:

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μονή Βατοπαιδίου

Υποδοχή Μητροπολίτη Χαλκίδος και τιμίας κάρας Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων