08/04/2024 08/04/2024 Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε με το παλαιό εορτολόγιο το Άγιον Όρος. Κατά την ημέρα αυτή ιδιαίτερα πανηγύρισε και η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, το καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στο γεγονός του Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.  Το πρωί της εορτής μετά από ολιγόωρη διακοπή από την...
08 Απριλίου, 2024 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 19:49

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στην πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στην πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε με το παλαιό εορτολόγιο το Άγιον Όρος. Κατά την ημέρα αυτή ιδιαίτερα πανηγύρισε και η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, το καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στο γεγονός του Ευαγγελισμού Θεοτόκου. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Το πρωί της εορτής μετά από ολιγόωρη διακοπή από την Αγρυπνία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στην φιάλη της Μονής την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βηματαρίσσης πέριξ της Μονής.

Της ευχαριστιακής συνάξεως προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο και άλλους Αγιορείτες πατέρες και πατέρες της Βατοπαιδινής Αδελφότητας.

Tους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς ο αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με την συνοδεία του και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες με τον Μουσικοδιδάσκαλο Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου. Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η τράπεζα όπου αντηλλάγησαν ευχές.

Πηγή: vatopedi.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων