27/09/2021 27/09/2021 Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με το παλαιό ημερολόγιο και στην τράπεζα της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στην αδελφότητα αναλύοντας την περικοπή του Ευαγγελίου όπου φαίνεται σαφέστατα, όπως αναφέρει ο Καθηγούμενος της Ιεράς αγιορείτικης Μονής, ότι ο Κύριος χρησιμοποιεί την Παλαιά Διαθήκη και φαίνεται ότι ο συνεχιστής της Παλαιάς Διαθήκης είναι...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 22:49

Ο Γέροντας Εφραίμ για το βίωμα του Σταυρού

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ για το βίωμα του Σταυρού

Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με το παλαιό ημερολόγιο και στην τράπεζα της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στην αδελφότητα αναλύοντας την περικοπή του Ευαγγελίου όπου φαίνεται σαφέστατα, όπως αναφέρει ο Καθηγούμενος της Ιεράς αγιορείτικης Μονής, ότι ο Κύριος χρησιμοποιεί την Παλαιά Διαθήκη και φαίνεται ότι ο συνεχιστής της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Ίδιος.

«Ένας ακόλουθος του Εσταυρωμένου αρέσκεται και ποθεί να βιώνει το Σταυρό και ότι το βίωμα του Σταυρού είναι μια καίνωση, μια θυσία, ένα μαρτύριο, το οποίο όμως δεν το δέχεται ο άνθρωπος του Θεού με ψυχολογική πίεση αλλά με θείο πόθο».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων