04/10/2019 04/10/2019 Με αφορμή τα 1400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας , πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, ο Μητροπολιτης Λεμεσού αφιέρωσε το έτος αυτό στον Άγιο. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών παρίσταται και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Στις 7:30μμ ο Γέροντας...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2019 - 8:29

Ο Γέροντας Εφραίμ στην Μητρ. Λεμεσού- Αφιέρωμα

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ στην Μητρ. Λεμεσού- Αφιέρωμα

Με αφορμή τα 1400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας , πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, ο Μητροπολιτης Λεμεσού αφιέρωσε το έτος αυτό στον Άγιο.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών παρίσταται και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.
Στις 7:30μμ ο Γέροντας Εφραίμ θα παραστεί στο Ορατόριο για την Παναγία στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού στην Λεμεσό, Kηποθέατρο

Η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό Ταμασού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.

Την εικόνα κόμισε ο Γέροντας Εφραίμ Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος και σύσσωμος ο κλήρος της Μητρόπολης Ταμασού, μαζί με πλήθος κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Η Ταμασός υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας – Συγκίνηση και κατάνυξη

Η υποδοχή της Παναγίας της Βηματάρισσας στην Ταμασό- Μεγάλες στιγμές στην Κύπρο-Δείτε το συγκινητικό βίντεο

Για την παρηγοριά που βρίσκει ο κάθε άνθρωπος που γονατίζει και προσεύχεται στην Παναγία μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, κομίζοντας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό Ταμασού την εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  Γέροντας Εφραίμ: Η Παναγία καθοδηγεί τα βήματά μας

Την 1 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου και Εσπερινός στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών στην Λεμεσό.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, κ. Αθανάσιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία του Σταυρού στη ζωή του Χριστιανού, λέγοντας, ότι, όλη η Κύπρος υποδέχθηκε τον Τίμιο Σταυρό με συγκίνηση και ευλάβεια και ότι όλη η περιοχή των Πολεμιδίων της Λεμεσού, έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Σταυρό. Τόνισε, μάλιστα, μεταξύ άλλων, ότι κάτοικοι της ενορίας αυτής είναι όλοι πρόσφυγες, όπως είναι και ο Γέροντας Εφραίμ, καθώς συμπλήρωσε.

«Ευχαριστούμε Γέροντα, για τη μεγάλη δωρεά που μας κάνατε σήμερα και φέρατε το αντίγραφο του Του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου, εδώ στην προσφυγική περιοχή των Πολεμιδίων», είπε ο Πανιερώτατος.

Ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, στο πνευματικό μήνυμά του, είπε, μεταξύ άλλων:

«Οι Βατοπαιδινοί πατέρες δεν είναι τυχαίο ότι τιμούσαν τον Σταυρό μαζί με την εφέστειο εικόνα της Μονής, την Παναγία την Παντάνασσα ….

Τον Τίμιο Σταυρό, σας τον φέραμε εδώ ως ένα κημείλιο ιερό και να τον ασπάζεστε, γιατί είναι σαν να ασπάζεστε τον Εσταυρωμένο Χριστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Υποδοχή του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου υποδέχθηκαν στη Λεμεσό. Συγκίνηση στην προσφυγική περιοχή των Πολεμιδίων

H Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ κατά την υποδοχή του αντιγράφου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών εκ της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, με αφορμή τα 1400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Ο Χριστός επιτρέπει δυσκολίες για να μαλακώσει η καρδιά μας»

Ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου κατά την υποδοχή του αντιγράφου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Πάνω Πολεμιδιών εκ της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, με αφορμή τα 1400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Η παρουσία σας ελπίδα χαράς και ελπίδα ζωής»

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05/10/2019 – Σάββατο:
Θεία Λειτουργία στην Ι.Μονή Παναγίας Αμιρούς
7:30μμ Ορατόριο για την Παναγία στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, Επισκοπειό

06/10/2019 – Κυριακή:
Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου
5:00 μμ. Υποδοχή Παναγίας Παντάνασσας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στους Αγίους Τριμιθιάς, με την παρουσία του Μητροπ. Ταμασού Ησαία
7:30μμ Ορατόριο εις Παττίχειο Αμφιθέατρο, Ιερά Μητρόπολη Κιτίου

07/10/2019 – Δευτέρα:
Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίας Θέκλας στον Καταυλισμό Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

08/10/2019 – Τρίτη:
19:30 Ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας για τους Πρόσφυγες

09/10/2019 – Τετάρτη:
Πρωί Θεία Λειτουργία εις Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Λάρνακας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων