16/02/2020 17/02/2020 Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη τίμησαν τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού  στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, χθες Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2020. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 0:17

Ο Μητρ. Προικοννήσου για την παραβολή του Ασώτου – (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Προικοννήσου για την παραβολή του Ασώτου – (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη τίμησαν τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού  στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, χθες Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2020.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Λαζάρου, αδελφού της Μονής.

Στις ακολουθίες, στον δεξιό χορό έψαλλε η χορωδία «Φιλοαθωνίτες», ενώ στον αριστερό οι Βατοπαιδινοί πατέρες υπό την διεύθυνση του Γεώργιου Κωνσταντίνου.

Ακολούθησε το καθιερωμένο Αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψη του στη Μονή.

Δείτε φωτογραφίες και ακούστε ηχητικά αποσπάσματα

 

Σήμερα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην τράπεζα της Μονής, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε και ερμήνευσε την σήμερα αναγνωσθείσα παραβολή του Ασώτου Υιού.

Ακούστε την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ στο παρακάτω ηχητικό:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: asceticexperience.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων