07/08/2022 07/08/2022 Οριοθετημένη είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις Ιερές Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, όπου ακόμα επιχειρούν και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, κάνοντας ρίψεις νερού στα σημεία που χρειάζεται. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά...
07 Αυγούστου, 2022 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 18:16

Οριοθετημένη η φωτιά στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Οριοθετημένη η φωτιά στο Άγιο Όρος

Οριοθετημένη είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις Ιερές Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, όπου ακόμα επιχειρούν και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, κάνοντας ρίψεις νερού στα σημεία που χρειάζεται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά στον αρσανά της Μονής Κωνσταμονίτου και λόγω των ισχυρών ανέμων προσέλαβε διαστάσεις με ανοδική πορεία, σε δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και ψηλά δένδρα.

Στην τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά περί τους 120 πυροσβέστες, με 44 οχήματα, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν χθες από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή με πλοιάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, η φωτιά είχε πάρει έκταση  -χωρίς να είναι ακριβείς οι υπολογισμοί δια γυμνού οφθαλμού και με κάθε επιφύλαξη- περίπου 100 στρεμμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων