08/03/2021 08/03/2021 Την παράταση των μέτρων απαγόρευσης εισόδου στο Άγιον Όρος μέχρι 31 Μαρτίου 2021 αποφάσισε σήμερα η Ιερά Κοινότητα με σκοπό την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.  Μετά από την σημερινή σύναξη  των αντιπροσώπων των Ιερών Μονών (Δευτέρα 8 Μαρτίου στις Καρυές του Αγίου Όρους), αφού συζητήθηκε η εξέλιξη της Πανδημίας και συνυπολογίστηκαν και οι αποφάσεις...
08 Μαρτίου, 2021 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 16:47

Παρατείνονται τα μέτρα στο Άγιον Όρος μέχρι τέλη Μαρτίου

Διαδώστε:
Παρατείνονται τα μέτρα στο Άγιον Όρος μέχρι τέλη Μαρτίου

Την παράταση των μέτρων απαγόρευσης εισόδου στο Άγιον Όρος μέχρι 31 Μαρτίου 2021 αποφάσισε σήμερα η Ιερά Κοινότητα με σκοπό την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Μετά από την σημερινή σύναξη  των αντιπροσώπων των Ιερών Μονών (Δευτέρα 8 Μαρτίου στις Καρυές του Αγίου Όρους), αφού συζητήθηκε η εξέλιξη της Πανδημίας και συνυπολογίστηκαν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού που απειλεί την ανθρωπότητα αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων.

Αυτό σημαίνει ότι η επίσκεψη των πιστών δεν θα επιτραπεί μέχρι τέλος του μήνα Μάρτη για να αποφευχθεί η διασπορά.

Ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των Μονών θα γίνεται μόνο μετά από τις κατάλληλες εξετάσεις αν κριθεί αναγκαίο.

Η κάθε Ιερά Μονή άλλωστε έχει λάβει τα μέτρα της και όσοι εργάζονται ή εγκαταβιούν στις Ιερές Μονές έχουν ήδη φροντίσει για τις εξετάσεις.

Την ίδια ώρα οι Ιερές Ακολουθίες όπως και οι Λιτανείες τελούνται κανονικά και προς ενίσχυση αλλά και προστασία του πιστού λαού.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων