23/09/2023 24/09/2023 Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη εορτάζεται η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας, στο μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα. Φωτορεπορτάζ ope.gr: Πόρτο Λάγος, Ραφαήλ Γεωργιάδης   Σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο μετόχι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη...
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 23:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 11:20

Πόρτο Λάγος: Φωτορεπορτάζ ope.gr από την εορτή της Παναγίας Παντάνασσας στο Μετόχι της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Πόρτο Λάγος: Φωτορεπορτάζ ope.gr από την εορτή της Παναγίας Παντάνασσας στο Μετόχι της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη εορτάζεται η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας, στο μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα.

  • Φωτορεπορτάζ ope.gr: Πόρτο Λάγος, Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

Σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο μετόχι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσσης κ. Ιωακείμ πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινούς πατέρες και ιερείς της Μητρόπολης Ξάνθης.

Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και από άλλα μέρη της Ελλάδας προσήλθαν στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, για να τιμήσουν την Παναγία την Παντάνασσα και να λάβουν τη Χάρη της που εορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Γέροντας Εφραίμ πριν δώσει τον λόγο στον Σεβασμιώτατο, τον καλώς όρισε στο Βατοπαιδινό Μετόχι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία της εικόνας της Παναγίας της Παντανάσσης, η οποία φυλάσσεται στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ο Γέροντας τόνισε την ευλάβεια και την αγάπη που είχε ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός στο πρόσωπο της Παναγίας ο οποίος μερίμνησε και για την μεταφορά του αντιγράφου της εικόνας στο Πόρτο Λάγος προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι είναι προστάτης των καρκινοπαθών και ανέφερε βιωματικά θαύματα της Παναγίας της Παντανάσσης.

Ακούστε την ομιλία του Γέροντα εδώ

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου εδώ

Διαβάστε επίσης:

Τη Σύναξη της Παναγίας Παντάνασσας τιμά το Μετόχι της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος

Δείτε το φωτορεπορτάζ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων