14/01/2020 14/01/2020 Για άλλη μια φορά οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους πλημμύρισαν από τις προσευχές των Μοναχών για το Νέο Έτος. Όσοι βρέθηκαν στην Αθωνική Πολιτεία αλλά και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εόρτασαν την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και της Περιτομής του Κυρίου, βιώνοντας στιγμές αγαλλίασης και ψυχικής ανάτασης. Tων ιερών τελετών και ακολουθιών στην...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2020 - 22:16

Πρωτοχρονιά στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (φωτογραφίες)

Για άλλη μια φορά οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους πλημμύρισαν από τις προσευχές των Μοναχών για το Νέο Έτος. Όσοι βρέθηκαν στην Αθωνική Πολιτεία αλλά και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εόρτασαν την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και της Περιτομής του Κυρίου, βιώνοντας στιγμές αγαλλίασης και ψυχικής ανάτασης.

Tων ιερών τελετών και ακολουθιών στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ και της περί Αυτόν αδελφότητος.

Να αναφερθεί ότι στον εορτασμό παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, στο Συνοδικό της Μονής ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως ευλόγησε την καθιερωμένη αγιοβασιλόπιττα και ο Γέροντας Εφραίμ την έκοψε για να διαμοιραστεί στους πατέρες.

Φωτογραφικό υλικό : www.asceticexperience.com

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων