07/01/2023 07/01/2023 Περήφανος για τη διατήρηση της σύνδεσης με μία από τις πνευματικές κοιτίδες του σερβικού λαού δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. Ο πρόεδρος Βούτσιτς εόρτασε τα Χριστούγεννα στο σερβικό μοναστήρι του Αγίου Όρους ενώ κατά τη χθεσινή άφιξή του τον υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 14:02

Στη Μονή Χιλανδαρίου εόρτασε τα Χριστούγεννα ο Πρόεδρος της Σερβίας

Διαδώστε:
Στη Μονή Χιλανδαρίου εόρτασε τα Χριστούγεννα ο Πρόεδρος της Σερβίας

Περήφανος για τη διατήρηση της σύνδεσης με μία από τις πνευματικές κοιτίδες του σερβικού λαού δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.

Ο πρόεδρος Βούτσιτς εόρτασε τα Χριστούγεννα στο σερβικό μοναστήρι του Αγίου Όρους ενώ κατά τη χθεσινή άφιξή του τον υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Ο κ. Βούτσιτς είπε ότι είναι περήφανος που επισκέπτεται το μοναστήρι του Χιλανδαρίου για δεύτερη φορά ως πρόεδρος της Σερβίας, καθώς και ότι είναι «ικανοποιημένος που, ως υπηρέτες του λαού, μπορέσαμε να βοηθήσουμε το Χιλανδάρι, το οποίο αποτελεί ένα από τους τα μεγαλύτερα σερβικά ιερά».

Επίσης, τόνισε ότι νιώθει περήφανος για «το γεγονός ότι διαφυλάξαμε όλοι μαζί κάτι που είναι το είναι και η ουσία του λαού μας».

«Ευχαριστούμε τους μοναχούς και τους δόιμους που φυλάνε οτιδήποτε ανήκει στην οικογένειά μας», πρόσθεσε ο κ. Βούτσιτς.

“Σήμερα είναι ημέρα Χριστουγέννων, αύριο είναι Χριστούγεννα. Χριστός γεννάται! Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους τους Σέρβους, όπου κι αν ζουν, και ιδιαίτερα στον λαό μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια”, κατέληξε ο σέρβος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: 

Χριστούγεννα στο Βελιγράδι με προσευχή για τα 2 τραυματισμένα παιδιά στο Κοσσυφοπέδιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων