09/12/2019 09/12/2019 Η Αγία Άννα είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη σκήτη στο Άγιο Όρος. Πέντε ώρες πεζοπορίας μακριά από το μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας και μία ώρα μακριά από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου βρίσκεται η σκήτη της Αγίας Άννας. Η Αγία Άννα είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη σκήτη στο Άγιο Όρος. Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 17:41

Στη Σκήτη της Αγίας Άννας του Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Στη Σκήτη της Αγίας Άννας του Αγίου Όρους

Η Αγία Άννα είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη σκήτη στο Άγιο Όρος.

Πέντε ώρες πεζοπορίας μακριά από το μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας και μία ώρα μακριά από το μοναστήρι του Αγίου Παύλου βρίσκεται η σκήτη της Αγίας Άννας. Η Αγία Άννα είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη σκήτη στο Άγιο Όρος. Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και σήμερα αποτελείται από 50 κελιά και καλύβες που καταλαμβάνουν 85 μοναχοί.

Το κυριακό (κυρίως Ναός) της Αγίας Άννας ονομάστηκε προς τιμήν της Αγίας Άννας και χτίστηκε από τον Πατριάρχη Διονύσιο Βαρδάλη το 1666.

Στη σκήτη υπάγεται και η Μικρά Αγία Άννα, στην οποία μόνασε ο μεγάλος υμνογράφος της Εκκλησίας Γεράσιμος ο Μικραγιαννανίτης.

Η βιβλιοθήκη περιέχει 200 χειρόγραφα, 3 κώδικες από περγαμηνή, 700 εκτυπώσεις και πολλές εικόνες. Η σκήτη ανήκει στο μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας.

Image result for Στη Σκήτη της Αγίας Άννας Αγίου Όρους

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων