04/08/2021 04/08/2021 Με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Δικαίου της Σκήτης Προφήτου Ηλίου Αγίου Όρους, μακαριστού γέροντα Αρχιμ. Ιωακείμ (Καραχρήστου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη και την Ιερά Κοινότητα, ενώ προέστη των Ακολουθιών. Στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Γεώργιο Βατοπαιδινό και...
04 Αυγούστου, 2021 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2021 - 16:27

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο Περιβόλι της Παναγίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο Περιβόλι της Παναγίας (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Δικαίου της Σκήτης Προφήτου Ηλίου Αγίου Όρους, μακαριστού γέροντα Αρχιμ. Ιωακείμ (Καραχρήστου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη και την Ιερά Κοινότητα, ενώ προέστη των Ακολουθιών.

Στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Γεώργιο Βατοπαιδινό και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν στο Άγιο Όρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης και ο Αρχιδιάκονος Νεκτάριος Λαγουμίδης.

Ο μακαριστός γέροντας εκοιμήθη στις 28 Ιουνίου σε ηλικία 82 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τo απόγευμα της Κυριακής, 1ης Αυγούστου, στην εορτάζουσα Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εγκαταστάθηκε ο νέος Δικαίος, π. Φιλήμων, ενώ ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός και ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκηδόνος.

Την εγκατάσταση του νέου Δικαίου πραγματοποίησε ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, παρουσία του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Παντοκράτορος, Γέροντος Γαβριήλ, του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ξενοφώντος Γέροντος Αλεξίου, του Υποδιοικητή του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου και πλήθους προσκυνητών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων