21/10/2021 01/07/2022 Αποστολή – ‘Αγιο Όρος Συγκίνηση προκάλεσαν στους παρευρισκόμενους, οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μετά την ανακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, η οποία τελέσθηκε χθες Τετάρτη παρουσία Αρχιερέων, Καθηγουμένων, πολιτικών προσώπων και ικανού αριθμού ευλαβών προσκυνητών. Ομιλίες από καρδιάς βγαλμένες από τη βιωματική εμπειρία που είχαν με...
21 Οκτωβρίου, 2021 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 20:22

Στο Συνοδικό μετά την Ανακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ

Διαδώστε:
Στο Συνοδικό μετά την Ανακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ

Αποστολή – ‘Αγιο Όρος

Συγκίνηση προκάλεσαν στους παρευρισκόμενους, οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μετά την ανακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, η οποία τελέσθηκε χθες Τετάρτη παρουσία Αρχιερέων, Καθηγουμένων, πολιτικών προσώπων και ικανού αριθμού ευλαβών προσκυνητών.

Ομιλίες από καρδιάς βγαλμένες από τη βιωματική εμπειρία που είχαν με τον Γέροντα Ιωσήφ τα πνευματικά του αναστήματα, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος καθώς και Αρχιερείς αλλά και Ηγούμενοι του Αγίου Όρους, αλλά και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Επιμέλεια κειμένων: Συμεών Τριανταφιλλίδης – Κώστας Παναγόπουλος

Βίντεο – Μοντάζ: Κώστας Καλπατζίδης

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Επιμέλεια Βίντεο: Μαριάνθη Ματζίρη

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ :

 

Ο Γέροντας Εφραίμ Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής και πνευματικό ανάστημα του Γέροντα Ιωσήφ, τόνισε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Βατοπαιδινή Αδελφότητα και για όσες αδελφότητες συνδέονται πνευματικά, που έζησαν μετά από 12 έτη από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ την ανακομιδή των λειψάνων του. Οι παρευρισκόμενοι Ιεράρχες και Αγιορείτες Ηγούμενοι μάλιστα στον λόγο τους αναφέρθηκαν στην οσιακή και μαρτυρική ζωή του Γέροντος και θυμήθηκαν ευλογημένες στιγμές κατά την ζωή του μακαριστού Γέροντος και τον μεταξύ τους συμπνευματισμό.

Ο Υφυπουργός Ε. Οικονόμου ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την ευλογία να είναι παρών στην Μονή κατά αυτήν την ημέρα και κατέθεσε για άλλη μια φορά τον σεβασμό του προς το πρόσωπό του και τους Αγιορείτες Πατέρες. Στο τέλος πατέρες της Μονής έψαλλαν το Άξιον Εστί, που ήταν από τους αγαπημένους ύμνους του μακαριστού Γέροντα και το απολυτίκιο της Παναγίας της Παντάνασσας.

ΔΕΙΤΕ –  Πνευματική χαρά για την Ανακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού (ΒΙΝΤΕΟ – ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων