17/04/2023 17/04/2023 Ο Eσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα τελέσθηκε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την αγιορειτική παράδοση. Στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου έγινε η ένδυση του ηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και των Ιερέων και εν συνεχεία μετέβησαν εν πομπή στο Καθολικό όπου τελέσθηκε ο Eσπερινός της Αγάπης. Το Ευαγγέλιο...
17 Απριλίου, 2023 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 17:00

«Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει». Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2023)

Διαδώστε:
«Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει». Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2023)

Ο Eσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα τελέσθηκε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την αγιορειτική παράδοση. Στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου έγινε η ένδυση του ηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και των Ιερέων και εν συνεχεία μετέβησαν εν πομπή στο Καθολικό όπου τελέσθηκε ο Eσπερινός της Αγάπης.

Το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε κατά το έθος σε διάφορες γλώσσες. Μετά το πέρας τους Εσπερινού δόθηκε ο Ασπασμός της Αγάπης και ακολούθως παρατέθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στο συνοδικό και διανεμήθηκαν από τον Γέροντα Εφραίμ τα πασχαλινά αυγά.

Δείτε επίσης: 

Η Ανάσταση του Κυρίου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το “Χριστός Ανέστη” στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στη Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (2023)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων