06/04/2021 06/04/2021 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής. Της Ιεράς πανήγυρεως προεξάρχει ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος και συμπροσεύχονται μαζί του ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελος...
06 Απριλίου, 2021 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 23:23

Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής.

Της Ιεράς πανήγυρεως προεξάρχει ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος και συμπροσεύχονται μαζί του ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Δημητριάδος αρχιμ. Δαμασκηνός και αγιορείτες πατέρες.

Μετά τον εσπερινό προσφέρθηκε αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής. Εκεί το λόγο έλαβε ο Γέροντας Εφραίμ ο οποίος μίλησε για τους δύο βατοπαιδινούς Αγίους που προσέφεραν στην πανορθοδοξία, τον αγ. Σάββα τον Χιλανδαρινό και τον αγ. Μάξιμο τον Γραικό. Αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Όρους στην Ορθοδοξία με διαχρονική ιεραποστολική του διακονία.

“Τρεις Μονές πανηγυρίζουν τον Ευαγγελισμό, η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, η Ιερά Μονή Μέγιστης Βατοπαδίου και η Ιερά Μονή Φιλοθέου. Ωστόσο η Μέγιστη Λαύρα μετά από θαυμαστή επέμβαση ορίστηκε να εορτάζει τον πατριάρχη του αθωνικού μοναχισμού τον αγ. Αθανάσιο”.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Μεθόδιος μίλησε για τον ερχομό του βασιλέα των Σέρβων Συμεών Νεμανια στο Άγιον Όρος που εγκατέλειψε τον θρόνο για τον μοναχικό βίο. Αναφέρθηκε επίσης στον άγιο Σάββα τον Χιλανδαρινό και το όφελος που έδωσε ως αρχιεπίσκοπος Σέρβων στη πνευματική καθοδήγηση και ανύψωση του σερβικού λαού.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους αναφέρθηκε στο ορόσημο του Ευαγγελισμού για την αποκλιμάκωση της πανδημίας, ενώ ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον διοικητή για τον υγειονομικό έλεγχο που προσφέρει στα σύνορα του Αγίου Όρους για την προφύλαξη των αγιορειτών και προσκυνητών.

Η ιερά αγρυπνία θα συνεχιστεί μέχρι πρωίας και θα ολοκληρωθεί με την θεία Λειτουργία το πρωί της Τετάρτης.

Παρακολουθήστε:

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων