13/09/2020 13/09/2020 Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η πανηγυρική αγρυπνία (χωρίς διακοπή) για την Αγία Ζώνη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Της Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα ιερομονάχων, ιερέων και διακόνων. Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παρέστησαν οι διοικητές Αγίου...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 14:47

Όλη τη νύχτα για την Παναγία έως αργά το πρωινό

Διαδώστε:
Όλη τη νύχτα για την Παναγία έως αργά το πρωινό

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η πανηγυρική αγρυπνία (χωρίς διακοπή) για την Αγία Ζώνη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Της Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα ιερομονάχων, ιερέων και διακόνων.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παρέστησαν οι διοικητές Αγίου Όρους, της Αστυνομίας , της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών διεύθυνε ο Γέρων Αντυπας και η συνοδεια του ενώ τον αριστερό ο Γέρων Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης πλαισιούμενος από την συνοδεία του.

Πριν την έναρξη της θείας λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στην φιάλη της Ιεράς Μονής από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και στη συνέχεια λιτανεύτηκε η Αγία Ζώνη σε όλους τους χώρους του Μοναστηριού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Παϊσίου, αδελφού της Μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα σε όλους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Στιγμές από την Ιερά Αγρυπνία της Τιμίας Ζώνης στο Βατοπαίδι

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων