07/08/2022 07/08/2022 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις Ιερές Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, όπου οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί δίνουν μάχη, για να αντιμετωπίσουν τις μικροεστίες. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους,...
07 Αυγούστου, 2022 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2022 - 9:51

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις Ιερές Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, όπου οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί δίνουν μάχη, για να αντιμετωπίσουν τις μικροεστίες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ από τα ξημερώματα συμμετέχει στην από αέρος κατάσβεση και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τύπου Ericsson. «Αισιοδοξούμε ότι αν διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο», είπε ο κ. Κασμίρογλου, προσθέτοντας ότι δεν κινδυνεύουν ιερές μονές και κελιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά στον αρσανά της Μονής Κωνσταμονίτου και λόγω των ισχυρών ανέμων προσέλαβε διαστάσεις με ανοδική πορεία, σε δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και ψηλά δένδρα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, επτά αεροσκάφη, εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν χθες από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή με πλοιάρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων