17/12/2018 17/12/2018 Το δικό τους τόνο στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έδωσαν παιδιά και νέοι, που έψαλλαν τα κάλαντα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάση Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο. Την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα οι Χορωδίες του 9ετούς Σχολείου «Πνοή Αγάπης» στο Αργυρόκαστρο καθώς κι αυτή του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» στο Μεσοπόταμο (περιοχή...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018 - 16:26

“Πρώιμα” κάλαντα από μαθητές στον Αρχιεπ. Αναστάσιο (φώτο)

Διαδώστε:
“Πρώιμα” κάλαντα από μαθητές στον Αρχιεπ. Αναστάσιο (φώτο)

Το δικό τους τόνο στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έδωσαν παιδιά και νέοι, που έψαλλαν τα κάλαντα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάση Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο.

Την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα οι Χορωδίες του 9ετούς Σχολείου «Πνοή Αγάπης» στο Αργυρόκαστρο καθώς κι αυτή του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» στο Μεσοπόταμο (περιοχή Αγίων Σαράντα), επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο. Και τα δύο σχολεία λειτουργούν στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Αφού παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, τα παιδιά συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους έγιναν δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο στην αίθουσα του Συνοδικού Μεγάρου, όπου τραγούδησαν κάλαντα σε από διάφορες περιοχές της Αλβανίας αλλά και της Ελλάδας. Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι είχαν φροντίσει μαζί με τους δασκάλους τους να μεταφράσουν στίχους και στην αλβανική αλλά και να αφομοιώσουν τραγούδια Χριστουγέννων στην Αγγλική και τη Γαλλική.

Όλο αυτό το πνεύμα έτυχε ιδιαίτερων συγχαρητηρίων απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που εκτός από Αρχιποιμένας της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας είναι και σπουδαίος ακαδημαϊκός δάσκαλος.

Από πλευράς τους μαθητές και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν άλλη μια φορά τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη για όλα όσα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει δημιουργήσει γι αυτά και τις σπουδαίες ευκαιρίες που τους προσφέρει. Οι μαθητές στη συνέχεια επισκέφθηκαν το επιβλητικό Συγκρότημα του Καθεδρικού της Αναστάσεως του Χριστού στο κέντρο των Τιράνων, αξιοθέατα της πρωτεύουσας καθώς και το Ίδρυμα «Ελπίδα» στο Δυρράχιο όπου ο Αρχιεπίσκοπος πραγματώνει τη φροντίδα για τα ορφανά ή απροστάτευτα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων