28/12/2018 28/12/2018 Του Ορφέα Μπέτσι/ Αλβανία  Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ώστε η τρίτη μέρα των Χριστουγέννων, όπου η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο, να οργανώνεται ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους και νεανίδες της τοπικής Μητρόπολης που σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστήμια και επιστρέφουν στην περιοχή για τις...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:36

Σύναξη Ορθοδόξων Φοιτητών στο Αργυρόκαστρο

Διαδώστε:
Σύναξη Ορθοδόξων Φοιτητών στο Αργυρόκαστρο

Του Ορφέα Μπέτσι/ Αλβανία 

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ώστε η τρίτη μέρα των Χριστουγέννων, όπου η εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο, να οργανώνεται ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους και νεανίδες της τοπικής Μητρόπολης που σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστήμια και επιστρέφουν στην περιοχή για τις γιορτές. Πρόκειται για μια ουσιαστική πνευματική σύναξη που πέραν απ’ τη συμβολή στη διατήρηση της επαφής και επικοινωνίας με την τοπική εκκλησία έχει να παίξει ρόλο και στο ζητούμενο της συγκράτησης νέου πληθυσμού στην περιοχή.

 

Έτσι και φέτος διοργανώθηκε, χθες Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου η Σύναξη που ξεκίνησε με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου όπου συμμετείχαν δεκάδες νέοι και νέες, περισσότεροι των οποίων υπήρξαν μαθητές ή φιλοξενούμενοι σε εστίες μαθητών λυκείου που ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει ιδρύσει στη συγκεκριμένη Μητρόπολη. Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης με τον τρόπο αυτό δίνει την ευκαιρία ώστε τα παιδιά να συναντώνται μεταξύ τους πρώτα – πρώτα για τη λατρεία του Θεού και την κοινή προσευχή για την πρόοδο και την πνευματική υγεία τους και στη συνέχεια για να ανταλλάσσουν μεταξύ τους ενθυμίσεις αλλά και εμπειρίες απ’ τις σπουδές ή τις εργασίες τους.

 

Φέτος το θέμα που εισηγήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος (διδάκτωρ επιστημών αγωγής και παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Πρωτοσυγκελεύων της Ι. Μητροπόλεως, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του παρακείμενου Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος και αφορούσε στην «Ευθύνη μας στον καιρό του χάους». Μια επίκαιρη ομιλία, ειδικά εμπλουτισμένη από σχετικές συμβουλές και πνευματικές παροτρύνσεις του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου που ιδιαίτερα στόχευε να επισύρει την προσοχή των νέων της τοπικής κοινωνίας για την ευθύνη που τους αναλογεί για την συνέχεια της Ορθόδοξης μαρτυρίας στα μέρη αυτά. Εκφράζοντας μάλιστα τον πόνο και την αγωνία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και του τοπικού Μητροπολίτη Δημητρίου, ο εισηγητής κάλεσε τους νέους και τις νέες για περισσότερη περισυλλογή πάνω στο ζήτημα καθώς ότι δημιουργήθηκε δεν πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο έγινε και που δεν είναι άλλος παρά η ιεραποστολή και η διάδοση του Ευαγγελίου. Μέσα απ’ την πλούσια αυτή παρουσία της Εκκλησίας στην περιοχή οι περισσότεροι νέοι της γνώρισαν το Χριστό –Σωτήρα, ευεργετήθηκαν με ποικίλους τρόπους και χρέος τους δεν είναι παρά να μην χαθούν στη λήθη όπως οι εννιά λεπροί που θεραπεύτηκαν αλλά ξέχασαν το ευχαριστώ στον ευεργέτη.

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, ευχήθηκε στα παιδιά με πατρική αγάπη για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος, τους μετέφερε την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και τους κάλεσε για καλύτερη οργάνωση της επικοινωνίας μεταξύ τους στα διάφορα μέρη που σπουδάζουν και ζουν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων