21/12/2018 21/12/2018 Με τον μοναδικό τρόπο που τα παιδιά ξέρουν, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Πνοή Αγάπης» τραγούδησαν τα κάλαντα, κάνοντας γιορτινή την ατμόσφαιρα στις πλατείες και τους δρόμους του Αργυρόκαστρου. Δεν είναι αυτονόητο τούτο λαμβανομένου του γεγονότος ότι η γενικότερη κατάσταση αποπνέει απαισιοδοξία και ανησυχία ενώ το κοινωνικό περιβάλλον είναι πολυθρησκευτικό. Και όμως έγινε παράδοση τα τελευταία χρόνια...
21 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2018 - 17:58

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης έστειλαν από το Αργυρόκαστρο

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης έστειλαν από το Αργυρόκαστρο

Με τον μοναδικό τρόπο που τα παιδιά ξέρουν, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Πνοή Αγάπης» τραγούδησαν τα κάλαντα, κάνοντας γιορτινή την ατμόσφαιρα στις πλατείες και τους δρόμους του Αργυρόκαστρου.

Δεν είναι αυτονόητο τούτο λαμβανομένου του γεγονότος ότι η γενικότερη κατάσταση αποπνέει απαισιοδοξία και ανησυχία ενώ το κοινωνικό περιβάλλον είναι πολυθρησκευτικό.
Και όμως έγινε παράδοση τα τελευταία χρόνια αυτό το μήνυμα της Ενανθρώπισης του Θεού της Αγάπης, η Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, γεμίζοντας τις καρδιές και τις ψυχές των παιδιών και της κοινότητας που τα περιβάλει να διαχέεται σε όλη την κοινωνία της μικρής πόλης.

Τα παιδιά μοίρασαν αυτή τους της χαρά με τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, με τη Δήμαρχο της πόλης κα. Μ. Ράμι, με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Λ. Κακίση, αλλά κυρίως με όλους του συμπολίτες όπου και αν τους συνάντησαν, στη βόλτα, στους χώρους εργασίας, στα καταστήματα, το απόγευμα της Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερη όμως ήταν η χαρά και μάλιστα αμφίρροπη, στο Γηροκομείο Αργυροκάστρου και στο Ορφανοτροφείο των Αγίων Σαράντα. Οι μαθητές, παιδιά και νέοι του Λυκείου, φρόντισαν από μέρες με την καθοδήγηση των δασκάλων και καθηγητών τους ώστε να συγκεντρώσουν και συμβολικά δώρα που κάνουν συγκεκριμένη τη σκέψη και την προσευχή τους για τους ανθρώπους σε δυσκολίες και ανάγκες αυτές τις μέρες, της κατ εξοχήν Γιορτής της Αγάπης.

Οι σχολικές τους γιορτές επίσης, των μαθητών του 9-Χρόνου (δημοτικό και γυμνάσιο), του Λυκείου ¨Πνοή Αγάπης», του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» ( κλασσικό και επαγγελματικό λύκειο), του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» αλλά και των μικρούληδων των νηπιαγωγείων, ήταν κι αυτές αφορμή ώστε να μεταφερθεί το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και της χαράς σε όλο το κοινωνικό περίγυρο. Εκατοντάδες γονείς, χριστιανικών και μη οικογενειών, πολίτες απ’ το Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα, μετείχαν στις γιορτές των παιδιών τους διαπιστώνοντας την θαυμαστή πρόοδο τους αλλά και εισπράττοντας με τρόπο μοναδικό απ’ τον καρπό της ιεραποστολικής εργασίας στα σχολεία.

Απ’ το περίσσευμα του αποθέματος των ψυχών τους, που συλλέγεται με πολλούς κόπους και θυσίες, τα παιδιά μοίρασαν γι άλλη μια χρονιά αισιόδοξα μηνύματα σε μια περιοχή που τα έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Μηνύματα που δεν στηρίζονται σε λόγια και υποσχέσεις αλλά σε παραδείγματα πολύ συγκεκριμένα των θαυμάτων της πίστης και της θυσιαστικής ανιδιοτελούς αγάπης όπως πρακτικά καθημερινά τα πραγματοποιεί και τα διδάσκει ο Αρχιεπίσκοπος της αγάπης, ο ειρηνοποιός Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Πνοή Αγάπης με πολύ νόημα ονομάτισε τα σχολεία που ιδρύει και μεριμνά καθημερινά και με τέτοιο πνεύμα αγάπης τα παιδιά γέμισαν την ατμόσφαιρα του Αργυροκάστρου και των γύρω περιοχών…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων