20/07/2019 20/07/2019 Τα 20 χρόνια παρουσίας του στην Ιερά Μητρόπολη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης τίμησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. Συλλειτούργησε μαζί του ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος μαζί με ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως. Στις 18 Ιουλίου 1998 ο Σεβασμιώτατος έφτασε για πρώτη φορά στην έδρα της Επισκοπής την οποία κλήθηκε...
20 Ιουλίου, 2019 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 17:36

20 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην Ι.Μ. Βερατίου

Διαδώστε:
20 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην Ι.Μ. Βερατίου

Τα 20 χρόνια παρουσίας του στην Ιερά Μητρόπολη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης τίμησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. Συλλειτούργησε μαζί του ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος μαζί με ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Στις 18 Ιουλίου 1998 ο Σεβασμιώτατος έφτασε για πρώτη φορά στην έδρα της Επισκοπής την οποία κλήθηκε να διακονήσει. Η άφιξη του καθυστέρησε δυο χρόνια από τη χειροτονία του εις Επίσκοπον που είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Ιουλίου 1996, λόγω της απαγόρευσης των αλβανικών αρχών για την τοποθέτηση του στη θέση αυτή.

Οι πιστοί αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο το οποίο έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προσέτρεξαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Βερατίου προκειμένου να του ευχηθούν και να λάβουν την ευχή του.

Σύντομο βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου 

Ο κατά κόσμον Γιαννακός Τριάντης γεννήθηκε στον Πρόδρομο Θηβών το 1934. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1966. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1967. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Θηβών. Στις 22 Ιουνίου 1992 εξελέγη Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης. Χειροτονήθηκε στο βαθμό του Επισκόπου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος στις 27 Ιουλίου 1996. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης Ιάκωβο, Ευδοκιάδος Ειρηναίο, Αγαθονικείας Απόστολο και τον Επίσκοπο Δορυλαίου Αθηναγόρα. Το 1998 τελικά ύστερα από διαβουλεύσεις με την Αλβανική κυβέρνηση κατόρθωσε να μεταβεί στην Αλβανία. Ενθρονίστηκε στο Μπεράτι στις 18 Ιουλίου 1998.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων