13/09/2020 13/09/2020 «Αγαπητά μου παιδιά, Τα πουλιά πετούν με δύο φτερά. Τα χριστιανόπουλα ανυψώνονται με τα φτερά της μάθησης και της προσευχής. Ο Θεός να ευλογεί τις προσπάθειές σας κάθε μέρα! Με θερμή αγάπη προς τον Χριστό!». Αυτό ήταν το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστασίου, που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, αφού σήμερα...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 23:40

Αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για τη νέα σχολική χρονιά!

Διαδώστε:
Αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για τη νέα σχολική χρονιά!

«Αγαπητά μου παιδιά,
Τα πουλιά πετούν με δύο φτερά. Τα χριστιανόπουλα ανυψώνονται με τα φτερά της μάθησης και της προσευχής.
Ο Θεός να ευλογεί τις προσπάθειές σας κάθε μέρα! Με θερμή αγάπη προς τον Χριστό!».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστασίου, που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, αφού σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αλβανίας (Τίρανα, Αργυρόκαστρο, Βεράτι, Κορυτσά, Φίερι, Ελμπασάν και αλλού), ευλογήθηκαν στους Ορθόδοξους ναούς για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, που τέλεσε τον αγιασμό στον καθεδρικό ναό Τιράνων, προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε, κάλεσε τους μαθητές να θυμούνται τρεις λέξεις, που συνοδεύονταν από το επίθετο πολλή: «Πολλή μελέτη. Πολλή αλληλεγγύη μεταξύ τους, πολλή προσευχή, για να μας φωτίζει ο Θεός να κάνουμε αυτό, που πρέπει να κάνουμε»!

Μάλιστα, τους προέτρεψε να τηρούν τα προληπτικά μέτρα, για να μη διασπαρεί ο κορωνοϊός και να φορούν τις μάσκες με χαμόγελο και χωρίς γκρίνια, καταλήγοντας στη φράση: «Αν ο Θεός είναι μαζί μας, κανείς δεν μπορεί να είναι εναντίον μας».

«Κύριε ο Θεός ημών, το Φως το απρόσιτον, η πηγή της σοφίας και της γνώσης, που δίδαξες στον Σολομώντα σοφία, και μέσω της έλευσης του Αγίου Πνεύματος έδειξες στους κήρυκες του Ευαγγελίου, αλιείς, διδασκάλους και απόστολους.

Εσύ, Κύριε, που είπες να λάμψει το φως στο σκοτάδι (Β΄ Κορ. 4, 6), λάμψε μέσα στις καρδιές των δασκάλων και των μαθητών που βρίσκονται εδώ και παντού με τη γνώση της αληθείας Σου και με το ανείπωτο φως Σου. 

Χάρισε τους πνεύμα γνώσης, πνεύμα σοφίας, φώτισε τα μάτια της ψυχής τους, για να δουν και να κάνουν το θέλημά Σου», ήταν μόνο μερικά απ’ όσα είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ Αναστάσιος, προσευχόμενος για τα παιδιά.

 

 

Πηγή: facebook.com/RadioNgjallja

Μετάφραση και επιμέλεια για το πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων