18/02/2019 18/02/2019 Ταξιδεύουμε σε μια άλλη Κορυτσά… Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και ατενίζουμε φωτογραφίες που μαρτυρούν το έντονο Ελληνορθόδοξο στοιχείο της περιοχής. Στις φωτογραφίες δεσπόζει ο πάλαι ποτέ Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυτσάς. Σήμερα δυστυχώς ο Ναός αυτός δεν υπάρχει διότι κατεδαφίστηκε το 1967 από το αθεϊστικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και μάλιστα με τα μάρμαρα του ναού...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:12
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2019 - 22:47

Άγιος Γεώργιος Κορυτσάς. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω

Διαδώστε:
Άγιος Γεώργιος Κορυτσάς. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω

Ταξιδεύουμε σε μια άλλη Κορυτσά… Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και ατενίζουμε φωτογραφίες που μαρτυρούν το έντονο Ελληνορθόδοξο στοιχείο της περιοχής. Στις φωτογραφίες δεσπόζει ο πάλαι ποτέ Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυτσάς.

Σήμερα δυστυχώς ο Ναός αυτός δεν υπάρχει διότι κατεδαφίστηκε το 1967 από το αθεϊστικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και μάλιστα με τα μάρμαρα του ναού τα χρησιμοποίησαν ως οικοδομικά υλικά για να κατασκευάσουν τις κερκίδες του σταδίου της Κορυτσάς! Σήμερα στη θέση του ναού υπάρχει μόνο ένα εικονοστάσι ενώ στο υπόλοιπο οικόπεδο που καταλάμβανε η εκκλησία το οποίο σήμερα είναι πεζόδρομος έχει ζωγραφιστεί στις πλάκες του το σχεδιάγραμμα του ναού, η πρόσοψη του.

Πηγή φωτογραφιών: www.pelasgoskoritsas.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων