26/06/2020 26/06/2020 Το Γενέθλιο του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερ της Εκκλησίας της Αλβανίας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Μετάϊ της Μητροπολιτικής περιφέρειας του Φίερ όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος τέλεσε Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά...
26 Ιουνίου, 2020 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2020 - 23:35

ΑΛΒΑΝΙΑ: Αδιάκοπη η στήριξη των πιστών προς την Εκκλησία

Διαδώστε:
ΑΛΒΑΝΙΑ: Αδιάκοπη η στήριξη των πιστών προς την Εκκλησία

Το Γενέθλιο του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τίμησαν στην Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερ της Εκκλησίας της Αλβανίας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Μετάϊ της Μητροπολιτικής περιφέρειας του Φίερ όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος τέλεσε Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με δωρεές πιστών ύψους 3.200 ευρώ περίπου (400.000 λεκ Αλβανίας).

Όπως σημειώνει η Ιερά Μητρόπολη με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι αξιοσημείωτο ότι ο εορτασμός συνέπεσε με την επέτειο των 28 ετών από την εκλογή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου στην κεφαλή της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Όπως ενημερωθήκατε μέσα από το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”, στην τοποθέτηση τέμπλων προέβησαν πρόσφατα δυο ναοί που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερ, τα οποία αποκτήθηκαν χάρη στη συνδρομή των πιστών, τους οποίους η Μητρόπολη ευχαρίστησε με ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν σε ιστορικούς ναούς του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Λιμπόφσας και του Αγίου Νικολάου στο χωριό Βάναϊ της Μητροπολιτικής περιφέρειας του Φίερ.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων