22/05/2020 23/05/2020 Tην Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου τίμησαν στους ναούς της Αλβανίας και ιδιαίτερα σε αυτούς που τιμώνται στο όνομα του. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Ιστορικής σημασίας ήταν η εορτή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Κουριάν του Δήμου Ρόσκοβετς καθώς τελέστηκε Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση...
22 Μαΐου, 2020 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 1:15

Αλβανία: Ιστορική Θεία Λειτουργία σε αποκατεστημένο ναό του 14ου αιώνα

Διαδώστε:
Αλβανία: Ιστορική Θεία Λειτουργία σε αποκατεστημένο ναό του 14ου αιώνα

Tην Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου τίμησαν στους ναούς της Αλβανίας και ιδιαίτερα σε αυτούς που τιμώνται στο όνομα του.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Ιστορικής σημασίας ήταν η εορτή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Κουριάν του Δήμου Ρόσκοβετς καθώς τελέστηκε Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση του ναού, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικολάου.

Να σημειωθεί ότι αυτή η ιστορική εκκλησία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστικό Μνημείο από το 1963.

Η Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερι με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τον Δήμο του Ρόσκοβετς για την συμβολή του στην αποκατάσταση του ναού και εξέφρασε την ελπίδα η εορτή να καθιερωθεί σε ετήσια βάση για ολόκληρη την τοπική κοινότητα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων