29/03/2022 29/03/2022 Τη ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής και να ενημερωθούν αναλυτικά για την ποιμαντική της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας αλλά και τις δράσεις του Πανεπιστημίου “ΛΟΓΟΣ”, είχαν νέοι της Αρχιεπισκοπής Τιράνων κατά την επίσκεψή τους στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο. Οι νέοι συμμετείχαν αρχικά στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε...
29 Μαρτίου, 2022 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2022 - 10:32

ΑΛΒΑΝΙΑ: Με οδηγό τη διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης

Διαδώστε:
ΑΛΒΑΝΙΑ: Με οδηγό τη διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης

Τη ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής και να ενημερωθούν αναλυτικά για την ποιμαντική της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας αλλά και τις δράσεις του Πανεπιστημίου “ΛΟΓΟΣ”, είχαν νέοι της Αρχιεπισκοπής Τιράνων κατά την επίσκεψή τους στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο.

Οι νέοι συμμετείχαν αρχικά στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ακούγοντας με ενδιαφέρον το κήρυγμα για τον Τίμιο Σταυρό και τη σπουδαιότητα που κατέχει στην Ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία.

Οι συμμετέχοντες αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προγράμματα που διδάσκονται στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου “ΛΟΓΟΣ”, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών που εδρεύει στο Δυρράχιο μαθαίνοντας για τους πολλούς τίτλους βιβλίων και τη σημασία της χρήσης τους.

Τέλος, είχαν την ιδιαίτερη χαρά να μάθουν πως παρασκευάζεται ένα πρόσφορο. Όπως αναφέρει η Νεολαία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων στο διαδικτυακό της χώρο οι δράσεις αυτές έχουν ένα βασικό σύνθημα: “Διατηρήστε, αναβιώστε και εμπλουτίστε τις όμορφες παραδόσεις που μας κληρονόμησε η Ορθόδοξη Πίστη μας με την αγάπη για τον Κύριο Ιησού Χριστό και για την Αγία Του Εκκλησία!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων