08/05/2020 08/05/2020 Τη φιλανθρωπική και κοινωνική της προσφορά έδειξε για ακόμη μια φορά η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας η οποία βρέθηκε πλάι στους άπορους όλη αυτή την περίοδο της επιδημικής κρίσης που έπληξε και τη γείτονα χώρα. Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου η “Υπηρεσία Αγάπης” συνέδραμε στο να μη...
08 Μαΐου, 2020 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 18:43

ΑΛΒΑΝΙΑ: Τεράστια η στήριξη των ασθενέστερων από την Εκκλησία

Διαδώστε:
ΑΛΒΑΝΙΑ: Τεράστια η στήριξη των ασθενέστερων από την Εκκλησία

Τη φιλανθρωπική και κοινωνική της προσφορά έδειξε για ακόμη μια φορά η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας η οποία βρέθηκε πλάι στους άπορους όλη αυτή την περίοδο της επιδημικής κρίσης που έπληξε και τη γείτονα χώρα.

Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου η “Υπηρεσία Αγάπης” συνέδραμε στο να μη λείψουν βασικά αγαθά από τα σπίτια των ανήμπορων και οικονομικά άπορων ανθρώπων.

Στα αξιοσημείωτα συμπεριλαμβάνεται το γεγονός πως η Εκκλησία δεν έκανε διακρίσεις μεταξύ Ορθοδόξων και μη τείνοντας χείρα βοηθείας και σε ανθρώπους άλλων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Αυτό άλλωστε το έχει εφαρμόσει κατά καιρούς και αποτελεί πάγια θέση του Αρχιεπισκόπου.

Συγκεκριμένα, όλο αυτό το διάστημα η “Υπηρεσία Αγάπης” της Αρχιεπισκοπής προσέφερε καθημερινά περίπου 250 – 280 μερίδες φαγητού στην αλβανική πρωτεύουσα.

Σε ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή αναφέρει τη μεγάλη συμβολή σε αυτές τις ενέργειες των δωρητών, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι ανιδιοτελώς όλο αυτό το διάστημα συγκίνησαν με τις προσφορές που έκαναν.

Πότε ανοίγουν οι ναοί

Την ίδια ώρα, «Οι ειδικοί θα αποφανθούν για τη σταδιακή άρση που έχουν επιβληθεί στους χώρους λατρείας, αλλά αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της σταδιακής άρσης των μέτρων, δηλαδή στις 18 Μαΐου», τόνισε, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι χώροι λατρείας είναι πηγή χαράς και ελπίδας για τους ανθρώπους. Παράλληλα, έκανε έκκληση στον Αλβανό Πρωθυπουργό να ανοίξουν οι ναοί μετά τις 18 Μαΐου και να δώσει στην ίδια την Εκκλησία την ευθύνη της τήρησης των μέτρων προστασίας, όπως π.χ. η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων