18/07/2023 18/07/2023 Μεγάλη βαρύτητα δίνει στον τομέα της κατήχησης η Εκκλησία της Αλβανίας με τις κατασκηνώσεις να συγκεντρώνουν τους θερινούς μήνες εκατοντάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σκοπός των κατασκηνωτικών κέντρων που κάθε χρόνο οργανώνονται και εξοπλίζονται με τα απαραίτητα μέσα, δεν είναι μόνο το παιχνίδι, αλλά και η μετάδοση στις νέες γενιές...
18 Ιουλίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2023 - 9:32

Αλβανία: Τα παιδιά μαθαίνουν στην κατασκήνωση για τη λειτουργική ζωή

Διαδώστε:
Αλβανία: Τα παιδιά μαθαίνουν στην κατασκήνωση για τη λειτουργική ζωή

Μεγάλη βαρύτητα δίνει στον τομέα της κατήχησης η Εκκλησία της Αλβανίας με τις κατασκηνώσεις να συγκεντρώνουν τους θερινούς μήνες εκατοντάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σκοπός των κατασκηνωτικών κέντρων που κάθε χρόνο οργανώνονται και εξοπλίζονται με τα απαραίτητα μέσα, δεν είναι μόνο το παιχνίδι, αλλά και η μετάδοση στις νέες γενιές Ορθοδόξων της ορθής λειτουργικής ζωής και του νοήματος των ιερών μυστηρίων.

Με την τέλεση της κορωνίδας των ιερών μυστηρίων, της Θείας Ευχαριστίας, από τον Μητροπολίτη Ελπμασάν κ. Αντώνιο ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή η κατασκηνωτική περίοδος την οποία διοργάνωσε η ενορία του Αγίου Αθανασίου Ελμπασάν. Πολλά παιδιά έλαβαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία κοινώνησαν για πρώτη φορά μετά τη βάπτισή τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση η οποία περιελάμβανε τραγούδια, ποιήματα και χορούς με τον Σεβασμιώτατο να ευχαριστεί τα παιδιά για τις όμορφες στιγμές τις οποίες προσέφεραν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων