01/12/2019 02/12/2019 Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Στις έννοιες της αλληλεγγύης, της αγάπης, της στοργής και της ελπίδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημερινό κήρυγμα του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και του Αγίου Αστείου στο Δυρράχιο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος με αφορμή τον πρόσφατο φονικό σεισμό...
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2019 - 2:09

Αλβανίας Αναστάσιος: “Είμαστε ευγνώμονες σε όλους”

Διαδώστε:
Αλβανίας Αναστάσιος: “Είμαστε ευγνώμονες σε όλους”

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Στις έννοιες της αλληλεγγύης, της αγάπης, της στοργής και της ελπίδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημερινό κήρυγμα του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και του Αγίου Αστείου στο Δυρράχιο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος με αφορμή τον πρόσφατο φονικό σεισμό που έπληξε την γειτονική χώρα.

Αρχικά επισήμανε ότι:

“Την εβδομάδα που πέρασε εδώ στο Δυρράχιο ζήσαμε ακριβώς αυτή την σκιά του θανάτου να μας σκεπάζει για αρκετές ώρες. Δεν θα περιγράψω πάλι μια εικόνα την οποία τόσο πολύ καθαρά και έντονα την έχουμε στην σκέψη μας. Θα ήθελα να πω ότι μέσα σε αυτή την οδύνη υπάρχει και μια πολύ σημαντική φωτεινή ακτίνα – αυτή η γενική και εκπληκτική αλληλεγγύη η οποία τόσο καθαρά δεσπόζει στην συμπεριφορά όλων μας όλες αυτές τις ημέρες. Υπήρξε μια συνεχής έκφραση στοργής, καλοσύνης, αλληλεγγύης και αγάπης σε κάθε στιγμή αυτής της εβδομάδας από όλους τους κατοίκους εδώ στο Δυρράχιο αλλά και από τις άλλες πόλεις της Αλβανίας και εκείνο που είναι πολύ συγκινητικό από όλες τις περιοχές της γειτονιάς μας εκφράστηκε μια αλληλεγγύη μοναδική. Έσπευσαν από τις γειτονικές χώρες, από την Ελλάδα, από το Μαυροβούνιο, από την Σερβία, από την Ιταλία, ακόμα πιο μακριά, από την Ρουμανία, από την Τουρκία ακριβώς όλοι για να συμπαρασταθούν αμέσως στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν ύστερα από τον μεγάλο σεισμό. Δεν ήρθαν απλώς για να μας δώσουν ευχές και συλλυπητήρια, ήρθαν να βοηθήσουν. Σκέφτομαι τις ομάδες των διασωστών που με αυταπάρνηση μεγάλη και με κίνδυνο βοήθησαν και βρήκαμε 45 έστω ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους αυτούς τους αγαπημένους μας αγνώστους φίλους. Μαζί λοιπόν με την αλληλεγγύη υπάρχει μια έκφραση ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης από όλους μας προς όλους όσους εξέφρασαν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για τους πονεμένους αδελφούς μας.”

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην στήριξη που έλαβε η Αλβανία και από τις άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες και Πατριαρχεία και συνέχισε τονίζοντας ότι: “όσο και να μιλάμε για τις δυσκολίες και την παρακμή που παρουσιάζονται στην εποχή μας, αυτά τα σημάδια είναι σημάδια ελπίδας για το μέλλον” ενώ ακολούθως ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την οικοδομή του Καθεδρικού Ναού και της Ιεράς Μονής του Αγίου Βλασίου Δυρραχίου τα οποία δεν έπαθαν απολύτως καμία ζημιά.

Ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι: “όταν ο Θεός είναι μαζί μας δεν έχουμε απολύτως τίποτα να φοβηθούμε” κάνοντας παράλληλα αναφορά σε σχετικό στίχο από την Επιστολή προς Ρωμαίους του Αποστόλου Παύλου.

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα του Μακαριωτάτου στο παρακάτω ηχητικό:

 

Ακούστε τo μήνυμα του Μακαριωτάτου προ της απολύσεως στο παρακάτω ηχητικό:

 

Δείτε βίντεο από την σημερινή Θεία Λειτουργία:

 

Πηγή βίντεο και ηχητικών: radiongjallja.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων