08/05/2022 08/05/2022 Σε μια επαναστατική φράση από τις επιστολές του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος: “Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ» (Α’ Ίωάν. δ’ 16)”.  Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά...
08 Μαΐου, 2022 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 18:25

Αλβανίας Αναστάσιος: Η υψίστης πραγματικότητα είναι ότι ο παντοδύναμος Θεός είναι αγάπη

Διαδώστε:
Αλβανίας Αναστάσιος: Η υψίστης πραγματικότητα είναι ότι ο παντοδύναμος Θεός είναι αγάπη

Σε μια επαναστατική φράση από τις επιστολές του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος: “Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ» (Α’ Ίωάν. δ’ 16)”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα από το κήρυγμα:

“Μαζί με την εορτή των Μυροφόρων, του Ιωσήφ και του Νικοδήμου σήμερα γιορτάζουμε και την εορτή του Ιωάννη του θεολόγου, του αγαπημένου μαθητή του Ιησού. Κάθε φράση του θα μπορούσε να γίνει κορνίζα.

Θα ήθελα να κρατήσουμε μια φράση από τις επιστολές του. Μια φράση που εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο επαναστατικές: «ο Θεός αγάπη εστί». Είναι οι πρώτες λέξεις. Και συνεχίζει και «ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ».

Μπορεί να υπάρχουν πολλές πραγματικότητες που να μας κάνουν εντύπωση. Αλλά η υψίστης πραγματικότητα είναι αυτό. Ο παντοδύναμος Θεός και ο πανάγαθος Θεός είναι αγάπη.

Και είναι πολύ σημαντικό το δεύτερο σκέλος αυτής της φράσης. Δεν είναι μακρινός και απρόσιτος. Μπορούμε να τον προσεγγίσουμε. Μπορούμε να έχουμε κοινωνία μαζί του. Η οδός και ο δρόμος παραμένει ο ίδιος. «Ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ». Σε αυτήν την φράση συνοψίζεται και το μυστήριο της δικής μας ζωής.

Υπάρχει η δυνατότητα να ζούμε αδιάκοπα μέσα στην ειρήνη και την χαρά του Θεού μένοντος εν τη αγάπη, ο Θεός αγάπη εστί.

Ας μείνει πάντα μέσα στην καρδιά μας. Ο σταυρωθείς και αναστάς Κύριός μας ας οδηγεί καθημερινά τη ζωή μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων