19/02/2024 19/02/2024 Την έδρα της Αρχιεπισκοπής Τιράνων επισκέφθηκε το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Ισλαμικού Συνδέσμου, Muhamed Bin Abdulkerim el-Isa. Του Νικολάου Ζαΐμη Στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής τον Γενικό Γραμματέα και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος. Στη...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 10:28

Αναγνώριση από τον μουσουλμανικό κόσμο της συμβολής του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών

Διαδώστε:
Αναγνώριση από τον μουσουλμανικό κόσμο της συμβολής του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών

Την έδρα της Αρχιεπισκοπής Τιράνων επισκέφθηκε το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Ισλαμικού Συνδέσμου, Muhamed Bin Abdulkerim el-Isa.

Του Νικολάου Ζαΐμη

Στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής τον Γενικό Γραμματέα και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος.

Στη συνέχεια ο Muhamed Bin Abdulkerim el-Isa, έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Ακολούθησε συζήτηση επί αμοιβαίων θεμάτων όπου, μεταξύ άλλων, μίλησαν και για τις κοινές αξίες των θρησκειών οι οποίες οικοδομούν γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου εξήρε την προσφορά της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας και του Μακαριωτάτου κ.κ. Αναστασίου προσωπικά, στην οικοδόμηση και ενίσχυση των αρμονικών σχέσεων συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αλβανία, καθιστώντας την χώρα ως πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία με τον επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αλβανίας, Μπουγιάρ Σπαχίου, όπως επίσης και με τους άλλους εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αλβανίας. “Σήμερα η κοινωνία έχει πολλές γνώσεις και πολλές ιδέες αλλά υπάρχει έλλειψη αγάπης και σεβασμού για την αλήθεια. Και εμείς μαζί πρέπει να πούμε ότι η πραγματικότητα σε αυτό το σύμπαν είναι ο Θεός και τίποτα άλλο. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια κοινή αξία για εμάς σήμερα και πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Στον ορθόδοξο κόσμο υπάρχει μια συνεχιζόμενη σχέση με τους αδελφούς μας μουσουλμάνους και πρέπει να εργαστούμε για να μην παραμείνουμε απλώς σε μια επιφανειακή φιλία αλλά σε μια ειλικρινή σχέση αγάπης και πραγματικής συνεργασίας”, είπε ο Μακαριώτατος.

Όπως τονίζεται εκ μέρους του RadioNgjallja, πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μουσουλμανικού κόσμου ο οποίος εργάζεται για την ευόδωση του διαθρησκειακού διαλόγου. Ο Σύνδεσμος που εκπροσωπεί είναι ένας διεθνής οργανισμός με στόχο την καταπολέμηση του φονταμενταλισμού στον μουσουλμανικό κόσμο.

Τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Ισλαμικού Συνδέσμου συνόδευσε κατά την επίσκεψή του στον Μακαριώτατο κ.κ. Αναστάσιο, ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αλβανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων