16/04/2023 16/04/2023 Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή πλήθος πιστών, εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στα Τίρανα. Επίκεντρο του εορτασμού ο πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός του Κυρίου. Στην τελετή της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Οι πιστοί έλαβαν το Άγιο Φως ενώ ψαλλόταν από τους χορούς το “Δεύτε Λάβετε Φως”....
16 Απριλίου, 2023 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 11:55

Ανάσταση στα Τίρανα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ανάσταση στα Τίρανα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή πλήθος πιστών, εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στα Τίρανα. Επίκεντρο του εορτασμού ο πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός του Κυρίου.

Στην τελετή της Αναστάσεως χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Οι πιστοί έλαβαν το Άγιο Φως ενώ ψαλλόταν από τους χορούς το “Δεύτε Λάβετε Φως”.

Κατά την ακολουθία αναγνώστηκε η Πασχάλια Εγκύκλιος του Μακαριωτάτου στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το Πάσχα εφέτος μάς καλεί σε ένα δύσκολο άθλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος και προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα οι πρόσφατοι μήνες έχουν συσσωρεύσει ολόγυρά μας, αλλά και στην καρδιά μας, πολύμορφη θλίψη: Ανείπωτο πόνο από τη σιδηροδρομική συμφορά και το πλήθος των σεισμοπαθών στη γειτονιά μας, οδύνη απερίγραπτη από τον αμείλικτο πόλεμο στην Ουκρανία. Συγχρόνως, ποικίλες προσωπικές και κοινωνικές δοκιμασίες συμπληρώνουν τη δέσμη των θλίψεων. Παρά ταύτα, η Εκκλησία, με την υπέροχη υμνολογία του Πάσχα, μάς καλεί σε μία αποφασιστική υπέρβαση: «Πάσχα, ἐν χαρᾶ ἀλλήλους περιπτυξώμεθα, ὢ Πάσχα λύτρον λύπης».»

Εν συνεχεία τελέστηκε ο αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων