02/09/2021 02/09/2021 Αρχάγγελο στο μουσικό στερέωμα χαρακτηρίζει στο μήνυμά του για την εκδημία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, τονίζοντας ότι ο Μίκης-Μιχαήλ αξιοποίησε τα θεόσδοτα δώρα και τα πρόσφερε αφειδώλευτα στην οικουμένη.  Διαβάστε το μήνυμα: †Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναζητητής της παγκόσμιας αρμονίας, οικουμενικός Έλληνας...
02 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2021 - 22:33

Αναστάσιος Αλβανίας για Μίκη: Αρχάγγελος στο μουσικό στερέωμα

Διαδώστε:
Αναστάσιος Αλβανίας για Μίκη: Αρχάγγελος στο μουσικό στερέωμα

Αρχάγγελο στο μουσικό στερέωμα χαρακτηρίζει στο μήνυμά του για την εκδημία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, τονίζοντας ότι ο Μίκης-Μιχαήλ αξιοποίησε τα θεόσδοτα δώρα και τα πρόσφερε αφειδώλευτα στην οικουμένη. 

Διαβάστε το μήνυμα:

†Αναστάσιος
Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

Αναζητητής της παγκόσμιας αρμονίας, οικουμενικός Έλληνας με παγκόσμια απήχηση υπήρξε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Συγχρόνως, φλογερός αγωνιστής, όπου διαπίστωνε ανθρώπινο πόνο, λαχτάρα για τη δικαιοσύνη, πόθο για τη φιλική συνύπαρξη των λαών, την παγκόσμια ειρήνη και αδελφοσύνη. Η ζωή του ήταν πολυτάραχη με έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία και επίμονο ζήλο για τη δημιουργική βίωση της διαχρονικής ελληνικής παραδόσεως, την καλλιέργεια και ανύψωση του λαού. Οι πρωτότυπες μουσικές του δημιουργίες διαπέρασαν τα όρια της χώρας και αντήχησαν σε πολλές γειτονιές της γης.

Αρχάγγελος στο μουσικό στερέωμα, ο Μίκης–Μιχαήλ Θεοδωράκης αξιοποίησε τα θεόσδοτα δώρα και τα πρόσφερε αφειδώλευτα στην οικουμένη. Στην αναζήτηση του Θεού υπήρξε ευαίσθητος και διακριτικός. Είναι γνωστό ότι συνθέσεις του, που σχετίζονται με κορυφώσεις της ζωής του, μελοποιούν εκκλησιαστικούς ύμνους (Τροπάριο Κασσιανής, Νεκρώσιμη Ακολουθία, Θεία Λειτουργία).
Αδελφική δέησή μας είναι ο Θεός, ο Νοητός Ήλιος της δικαιοσύνης και της ειρήνης, να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του «ἐνσκηναῖς δικαίων».Αιωνία του η μνήμη! Ανήκει ήδη στην αιωνιότητα.

2 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κάλεσε τον Θεοδωράκη στα Τίρανα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων