11/07/2020 11/07/2020 Το «λάδι» της θρησκείας είναι αμαρτία και λάθος να χρησιμοποιείται για να ανάβει και να εξυπηρετεί εθνικιστικούς σκοπούς», δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Ο Μακαριώτατος, όντας προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε μια χώρα όπου κατά διαστήματα συμβαίνουν εθνικιστικές «εκρήξεις»,...
11 Ιουλίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 16:54

Αναστάσιος Αλβανίας: «Η θρησκεία δεν πρέπει να εξυπηρετεί τον εθνικισμό»

Διαδώστε:
Αναστάσιος Αλβανίας: «Η θρησκεία δεν πρέπει να εξυπηρετεί τον εθνικισμό»

Το «λάδι» της θρησκείας είναι αμαρτία και λάθος να χρησιμοποιείται για να ανάβει και να εξυπηρετεί εθνικιστικούς σκοπούς», δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

Ο Μακαριώτατος, όντας προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε μια χώρα όπου κατά διαστήματα συμβαίνουν εθνικιστικές «εκρήξεις», ανέφερε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ότι αυτή η απόφαση ανήκει στις  «τραγικές αποφάσεις και ενέργειες που ναρκοθετούν την μεγαλύτερη ελπίδα της εποχής μας, την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών και των πολιτισμών».

«Αυτή η απόφαση μας γυρίζει πίσω σε σκοτεινές ιστορικές πτυχές. Μια χώρα σαν την Τουρκία που επιθυμεί να είναι στην πρωτοπορία διαλέγει τον ρόλο καθυστερημένης πολιτιστικής οπισθοφυλακής. 

»Το λάδι της θρησκείας είναι αμαρτία και λάθος να χρησιμοποιείται για να ανάβει και να εξυπηρετεί εθνικιστικούς σκοπούς. Ο ευγενής σκοπός της θρησκείας είναι να απαλύνει τις πληγές και να ειρηνεύει τις ψυχές των ανθρώπων».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων