18/01/2020 18/01/2020 Την συντήρηση και αποκατάσταση φθορών σε τοιχογραφία που βρίσκεται σε ναό που είναι κατασκευασμένος σε βραχώδη τοποθεσία  σε περιοχή του Βερατίου.  Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο και σώζονται αποσπάσματα τοιχογραφιών καθώς επίσης και επιγραφές. Σήμερα χρησιμοποιείται από τους πιστούς ως λατρευτικός χώρος. Το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 10:15

Αποκατάσταση ενός σημαντικού μνημείου στην Αλβανία

Διαδώστε:
Αποκατάσταση ενός σημαντικού μνημείου στην Αλβανία

Την συντήρηση και αποκατάσταση φθορών σε τοιχογραφία που βρίσκεται σε ναό που είναι κατασκευασμένος σε βραχώδη τοποθεσία  σε περιοχή του Βερατίου. 

Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Υπεραγία Θεοτόκο και σώζονται αποσπάσματα τοιχογραφιών καθώς επίσης και επιγραφές. Σήμερα χρησιμοποιείται από τους πιστούς ως λατρευτικός χώρος.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση και διατήρηση των Ορθόδοξων μνημείων τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ενισχύεται από την συχνή έγκριση έργων αποκατάστασης ιστορικών ναών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων