13/02/2024 14/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος επισκέφτηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Σελσάν, ο οποίος υποβλήθηκε πρόσφατα σε εργασίες αποκατάστασης υπό την καθοδήγηση των ειδικών του Ινστιτούτου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας. Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας, του Δήμου...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2024 - 1:29

Αποκατάσταση Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σέλσαν του Ελμπασάν

Διαδώστε:
Αποκατάσταση Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σέλσαν του Ελμπασάν

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος επισκέφτηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Σελσάν, ο οποίος υποβλήθηκε πρόσφατα σε εργασίες αποκατάστασης υπό την καθοδήγηση των ειδικών του Ινστιτούτου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας.

Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας, του Δήμου Ελμπασάν καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Ελμπασάν.

Ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε τις ολοκληρωμένες εργασίες μαζί με τον υπεύθυνο κληρικό του Ναού π. Πάλι Κουόσια, τη βουλευτή της περιοχής Ντεσαντίλα Ταχιράϊ, καθώς και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ελμπασάν Αρμάντ Σέχου.

Για τις εργασίες της αποκατάστασης διατέθηκε ειδικό κονδύλι με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και για τις κατάλληλες αναστηλωτικές παρεμβάσεις για τη διάσωση του Ναού στον οποίο διασώζονται αγιογραφίες του γνωστού αγιογράφου του 16ου αιώνα Ονουφρίου και έχει ανακηρυχθεί πολιτιστικό μνημείο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ελμπασάν Γκλεντιάν Λάτια για το ενδιαφέρον και τη χρηματοδότησή του έργου από τον Δήμο, καθώς και την βουλευτή της περιοχής Ντεσαντίλα Ταχιράϊ για το ενδιαφέρον και τη δέσμευση της στους κατοίκους του Σελσάν για τη διάσωση του Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων