18/08/2019 18/08/2019 Η αποκατάσταση και η συντήρηση των θρησκευτικών εικόνων ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς λαμβάνει όλο και περισσότερη προσοχή στην Αλβανία. Τα αρμόδια ιδρύματα και οι ειδικοί για τη συντήρηση αυτών των εικόνων καταβάλουν προσπάθειες έτσι ώστε οι αποκαταστάσεις σε ιστορικούς ναούς της χώρας να ολοκληρωθούν άμεσα για να μπορέσουν να γίνουν επισκέψιμοι. Οι εργασίες συντήρησης...
18 Αυγούστου, 2019 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2019 - 12:17

Αποκατάσταση τοιχογραφίας σε ιστορικό ναό της Αλβανίας

Διαδώστε:
Αποκατάσταση τοιχογραφίας σε ιστορικό ναό της Αλβανίας

Η αποκατάσταση και η συντήρηση των θρησκευτικών εικόνων ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς λαμβάνει όλο και περισσότερη προσοχή στην Αλβανία.

Τα αρμόδια ιδρύματα και οι ειδικοί για τη συντήρηση αυτών των εικόνων καταβάλουν προσπάθειες έτσι ώστε οι αποκαταστάσεις σε ιστορικούς ναούς της χώρας να ολοκληρωθούν άμεσα για να μπορέσουν να γίνουν επισκέψιμοι.

Οι εργασίες συντήρησης συνεχίζονται και στον ιστορικό ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Λούσνια.

Το έργο της συντήρησης έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων. Τα θραύσματα που έχουν υποστεί επεξεργασία είναι μέρος τοιχογραφίας στη βόρεια πλευρά της αψίδας που είχε υποστεί φθορές λόγω προηγούμενων επεμβάσεων στην αρχιτεκτονική του ναού. Η τοιχογραφία αυτή χρονολογείται τον 14ο αιώνα.

Όταν η συντήρηση ολοκληρωθεί στο εργαστήριο τότε η τοιχογραφία θα τοποθετηθεί εκ νέου στον ναό.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων