27/06/2019 27/06/2019 Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Βιθκούκι είναι ένα από αναγνωρισμένα πολιτιστικά μνημεία της Αλβανίας από το 2015. Κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου η ομάδα συντήρησης πολιτιστικών μνημείων της επαρχίας Κορυτσάς προχώρησε στην αποκατάσταση του τρούλου, αλλά και στη συντήρηση των τοιχογραφιών. Οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου στις αρχές του μηνός Ιουνίου με τη...
27 Ιουνίου, 2019 - 9:14

Αποκατάσταση τοιχογραφιών σε ιστορικό ναό της Αλβανίας

Διαδώστε:
Αποκατάσταση τοιχογραφιών σε ιστορικό ναό της Αλβανίας

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Βιθκούκι είναι ένα από αναγνωρισμένα πολιτιστικά μνημεία της Αλβανίας από το 2015.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου η ομάδα συντήρησης πολιτιστικών μνημείων της επαρχίας Κορυτσάς προχώρησε στην αποκατάσταση του τρούλου, αλλά και στη συντήρηση των τοιχογραφιών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου στις αρχές του μηνός Ιουνίου με τη συνέχιση της δεύτερης φάσης του έργου του περιλαμβάνει τη συντήρηση των τοιχογραφιών.

“Οι εικόνες των αγίων στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Βιθκοίκι έρχονται στο φως. Παράλληλα με τις επεμβάσεις που ασχολούνται με όλη την εγκατάσταση, οι ειδικοί συντηρητές από την Κορυτσά εργάζονται υπομονετικά για την αποκατάσταση των τοιχογραφιών” ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Έλβα Μαργαρίτι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων