30/12/2020 30/12/2020 Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά. Ο ναός, ο οποίος αποτελούσε για αιώνες σύμβολο της Ορθοδοξίας, όχι μόνο για την πόλη της Κορυτσάς, αλλά και για ολόκληρη την Ορθόδοξη κοινότητα της Αλβανίας, είχε μετατραπεί σε μουσείο μεσαιωνικής τέχνης κατά την διάρκεια της...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2020 - 15:43

Αποκαθίσταται ο ναός-σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Κορυτσά

Διαδώστε:
Αποκαθίσταται ο ναός-σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Κορυτσά

Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής στην Κορυτσά.

Ο ναός, ο οποίος αποτελούσε για αιώνες σύμβολο της Ορθοδοξίας, όχι μόνο για την πόλη της Κορυτσάς, αλλά και για ολόκληρη την Ορθόδοξη κοινότητα της Αλβανίας, είχε μετατραπεί σε μουσείο μεσαιωνικής τέχνης κατά την διάρκεια της δικτατορίας.

Σημαντική είναι η συμβολή του Σεβ. Μητροπολίτου Κορυτσάς κ. Ιωάννη αλλά και η βοήθεια πιστών, καθώς κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν χρήματα προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης.

Ο ναός ανεγέρθηκε το 1720 και ήταν μέρος ενός συγκροτήματος κτιρίων που διαχειριζόταν η Εκκλησία και περιλάμβανε σχολεία, κολέγια και φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το 1924 υποβλήθηκε σε πλήρη ανακατασκευή.

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων