15/04/2020 15/04/2020 “Όσοι διαθέτουμε το δώρο της πίστεως ας φροντίσουμε να το αναπτύξουμε με ταπείνωση. Είναι το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο σε κάθε μορφή φόβου“, τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 για το Πάσχα. “Καθώς λοιπόν πλησιάζει το Πάσχα ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε βαθύτερη την ορθόδοξη αυτή εμπειρία που οδηγεί...
15 Απριλίου, 2020 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2020 - 19:28

Αρχιεπ. Αλβανίας: “Η πίστη αντίδοτο σε κάθε μορφή φόβου”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αλβανίας: “Η πίστη αντίδοτο σε κάθε μορφή φόβου”

“Όσοι διαθέτουμε το δώρο της πίστεως ας φροντίσουμε να το αναπτύξουμε με ταπείνωση. Είναι το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο σε κάθε μορφή φόβου“, τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 για το Πάσχα.

“Καθώς λοιπόν πλησιάζει το Πάσχα ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε βαθύτερη την ορθόδοξη αυτή εμπειρία που οδηγεί από τον πόνο, την οδύνη του Σταυρού και του πάθους στην αγαλλίαση της αναστάσεως. Καλή Ανάσταση με το πασχαλινό φως της ειρήνης και της ελπίδος στην καρδιά όλων μας. Χριστός Ανέστη”

Διαβάστε το μήνυμά του: 

Σε ώρες δοκιμασίας η ανθρώπινη ψυχή αναζητεί αυθόρμητα καταφύγιο, προστασία και παρηγοριά στη θρησκευτική πίστη. όσοι έχουμε αξιωθεί να πιστεύουμε γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι η αιτία του εαυτού του. Υπάρχει και μια άλλη, υπέρτατη πραγματικότητα. Για τους χριστιανούς είναι ο ακατάληπτος απερινόητος αλλά όντως ών τριαδικός Θεός της Αγάπης. Διατηρεί σταθερή σχέση με το ανθρωπινό γένος και μας έχει δώσει το δικαίωμα να ζητάμε τη βοήθεια του εν παντί καιρώ.

Ιδιαίτερα σε ώρες θλίψεως και ανάγκης. σκέφτομαι πολύ συχνά ότι το θρησκευτικό βίωμα είναι έμφυτο στον άνθρωπο όπως το νερό ενυπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς σε διάφορες μορφές έτσι και η θρησκεία είναι παρούσα σε όλους τους πολιτισμούς της οικουμένης, συνήθως με τη γνωστή μας μορφή η άλλοτε παγωμένη σε είδωλα ή σαν υδρατμοί στην ατμόσφαιρα αδιάφορων ή άθρησκων δήθεν κοινωνιών.

Τώρα λοιπόν καθώς βλέπουμε την ανάβλυση της πίστεως από τα βάθη της χριστιανικής συνειδήσεως ασφαλώς αυτό θα συμβάλει στην ορθή αντιμετώπιση του φοβικού συνδρόμου που προέκυψε από την πανδημία. Όσοι διαθέτουμε το δώρο της πίστεως ας φροντίσουμε να το αναπτύξουμε με ταπείνωση, μελέτη και προσευχή, δεόμενοι: “πρόσθες ημιν πίστιν, Κύριε”. Είναι το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο σε κάθε μορφή φόβου. Και ακόμη, ας μην παραλείψουμε προσευχόμενοι για αυτούς που δυσκολεύονται να πιστέψουν.

Καθώς λοιπόν πλησιάζει το Πάσχα ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε βαθύτερη την ορθόδοξη αυτή εμπειρία που οδηγεί από τον πόνο, την οδύνη του Σταυρού και του πάθους στην αγαλλίαση της αναστάσεως. Καλή Ανάσταση με το πασχαλινό φως της ειρήνης και της ελπίδος στην καρδιά όλων μας. Χριστός Ανέστη!

Δείτε το βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων